Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Cat ai voie sa mananci noaptea ca sa nu te ingrasi

Dupa ora 18 sau 19 seara (in functie de organism) alimentele nu se mai digera la fel de bine ca in timpul zilei fapt pentru care nutritionistii recomanda evitarea mancatului inainte de culcare.

Pe de alta parte, nu ai patit niciodata ca, oricat de mult ai respectat meniul dietei tale, sa te trezesti cu noaptea in cap pentru ca ai pofta sa mesteci ceva? Multi dintre medici sustin ca nici infranarea micilor pofte nu e solutie, asa ca nu e pacat de moarte daca mananci la 2 sau 3 dimineata. Totusi, exista si aici cateva lucruri de mentionat.

Psihologii de la Universitatea Harvard sustin ca multe dintre cauzele depresiei vin tocmai de la infranarea din a face ceea ce ne place. Pofta de dulce este absolut normala – ea nu trebuie anihilata, ci compensata sau tinuta in echilibru.

Mai mult decat atat, exista studii care arata ca motivul pentru care ne trezim cu tot felul de pofte noaptea este un semnal de alarma al organismului ca nu ne-am alimentat cum trebuie in timpul zilei.

Daca ai pofta de dulce, nu ti-ai asigurat necesarul zilnic de zahar, iar daca ai pofta de sarat, corpul tau duce lipsa de potasiu. Daca simti ca vrei sa mananci un fruct si dai iama prin frigider sa cauti banane sau portocale, corpul tau nu are suficienta vitamina C sau magneziu.

Insa, ce si cat mancam in toiul noptii? Raspunsul este: extrem de putin. Vezi mai jos o lista scurta:

CIOCOLATA – maxim 50 de grame (un baton cu ciocolata cu alune nu te va ingrasa asa de mult, iar dorinta aceasta va fi mai accentuata in timpul zilei, daca nu iti stavilesti poftele);

LAPTE – deloc! Nu de alta, dar somnul tau va fi intrerupt de vizitele dese la baie;

BATOANE PENTRU SLABIT – Pana la 60 de grame, mai ales daca au in componenta si fructe uscate.

CEREALE INTEGRALE – Acestea contin multe fibre si iti asigura un somn linistit. Poti consuma pana la 70 de grame noaptea.

FRUCTE: Ai voie sa mananci o banana mica, piersici sau clementine, insa nu mai mult de 100 de grame. Alege fructe care sa iti hidrateze organismul in timp ce dormi.

ALIMENTE TOTAL INTERZISE: Chipsuri, produse de tip fast-food, crema de ciocolata, prajituri, maioneza, zacusca (contine ulei), si, in general, tot ce contine grasimi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top