Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care iti curata stomacul

Sanatate

5 alimente care iti curata stomacul

Cand ai facut ultima oara piata? Poate ca ar trebui sa mergi mai des la cumparaturi si sa arunci o privire la fructele si legumele de la tarabe.

Nu de alta, dar, stiai ca exista un super-aliment care iti curata stomacul si nici nu trebuie sa il consumi in cantitati industriale pentru a repara intestinele?

Varza de Bruxelles este alimentul verde care iti panseaza stomacul pastrand un echilibrul intre aciditatea si alcalinitatea din stomacelul tau. Se stie ca acidul face cel mai mult rau stomacului, iar varza de Bruxelles este leguma ideala intrucat contine o serie de fibre care regleaza functiile intestinului.

Iata alte alimente care iti curata stomacul:

1. Cerealele integrale

Cerealele, chiar daca par alimente greu de digerat pentru organism, contin fier si fibre, doua elemente esentiale pentru un sistem imunitar intarit. Acestea formeaza un scut de protectie in intestin si ajuta foarte mult la digestie.

2. Limonada

Consumul de limonada in fiecare zi este benefic pentru intestine, chiar daca lamaia intra la categoria acidulate. Pregateste o limonada ceva mai light, cu mai multa apa decat una normala, si bea 2 litri in fiecare zi. Ajuta la peristaltismul intestinal.

3. Algele

Algele, in special spirulina, absorb toate toxinele din corp, in special cele din intestine. Spirulina este cel mai eficient soldat in combaterea constipatiei si curata colonul in mod eficient si rapid.

4. Prunele uscate

N-ai fi zis, nu? Prunele uscate sunt bogate in fibre insolubile si ajuta pacientii care se confrunta cu constipatie severa. De asemenea, aceste fructe scad nivelul colesterolului rau din sange.

Similar: Scapa rapid de arsurile la stomac cu aceste doua ingrediente

Arsurile la stomac sunt probleme foarte des intalnite. Studiile arata ca aproximativ 60% din adultii americani sufera de aceasta problema. Cei care se confrunta cu arsurile la stomac trebuie sa evite alimentele care dau nastere acestei neplaceri, iar acest lucru este de cele mai multe ori un inconvenient. Din fericire exista cateva remedii naturiste foarte eficiente care iti vor usura durerile si iti vor permite sa gusti din mancarurile tale favorite din nou.

Arsurile la stomac apar de cele mai multe ori dupa masa si se accentueaza daca persoana in cauza se intinde. Presupunerea ca o persoana care are arsuri la stomac are un nivel ridicat de acid este de multe ori gresita.

De aceea este foarte importanta vizita la medic. In mod paradoxal, persoana respectiva poate avea un nivel scazut de acid, situatie in care mancarea fermenteaza in stomac si nu se digera corespunzator. Se formeaza multe gaze care cresc presiunea in interiorul stomacului si sunt eliminate prin intermediul esofagului. In acest moment apar arsurile.

Otetul din cidru de mere se numara printre remediile eficiente care te ajuta intr-o astfel de situatie, deoarece scade PH-ul din stomac si mareste aciditatea, in vederea unei digestii corespunzatoare. Pentru o digestie normala PH-ul din stomac trebuie sa fie aproximativ 1-2. Amesteca o lingura de otet intr-un pahar cu apa si bea amestecul in momentul in care te simti rau.

Sucul de lamaie este la fel de eficient, deoarece actioneaza pe acelasi principiu. Trebuie insa consumat ca atare, nu impreuna cu apa. Tine cont de faptul ca aceste remedii functioneaza doar in situatia explicata mai sus.

Numai medicul poate determina cauza arsurilor la stomac si iti poate da un tratament adecvat problemei tale. Nu apela la aceste remedii fara sfatul medicului!

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top