Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt locurile de pe corp unde nu trebuie să pui mâna fără să te speli 2

Stiri

Care sunt locurile de pe corp unde nu trebuie să pui mâna fără să te speli

Pentru că trăim într-o lume contra cronometru, mulţi dintre noi am uitat să ne spălăm des pe mâini. Există totuşi anumite locuri de pe corpul tău unde nu este deloc bine să pui mâna fără să te fi spălat înainte.

Dacă punem mâna nespălată pe următoarele zone de pe coprp, ne supunem riscului de infecţii grave. Află care sunt aceste locuri.

1. Ochii. Sunt foarte sensibili la atingere şi se pot infecta uşor. De aceea, evitaţi orice contact cu mâinile, mai ales dacă nu vă spălaţi înainte.

2. Gura. Un studiu recent a demonstrat că o persoană duce mâna la gură de 23,6 ori pe oră mai ales atunci când se plictiseşte la muncă. Dar situaţia este gravă şi în cazul celor care lucrează din greu. Ei duc mâna la gură de 6,3 ori într-o oră în medie. Conform medicilor, între un sfert şi o treime din germeni se transmit de la degete la gură.

3. Interiorul nasului. Scărpinatul în nas nu este doar un obicei urât, ci şi unul complet neigienic. Mulţi microbi se transmit în acest fel.

4. Interiorul urechii. Nu trebuie să atingi cu nimic interiorul urechii, mai ales cu degetele. Dacă nu respecţi această regulă a medicilor, pielea fină a canalului urechii poate fi uşor afectată şi de aici se pot naşte anumite afecţiuni.

5. Pielea de sub unghii. Sub unghii se găsesc multe bacterii dăunătoare. De aceea, unghiile trebuie să fie cât mai scurte pentru că astfel de germeni să nu-şi găseasca un loc aici. Dacă îţi doreşti unghii lungi, atunci trebuie să le cureţi cât mai des.

Sursa foto: cyberclean.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top