Connect with us

Revistateo.ro

De ce se zbate ochiul? Este un semn rău?

Sanatate

De ce se zbate ochiul? Este un semn rău?

Mulți oameni se întreabă de ce se zbate ochiul. Cu siguranță oricui i s-a întâmplat lucrul acesta la un moment dat și nu numai o dată. Unii superstițioși cred că anunță că urmează să se întâmple ceva rău sau, din contră, că urmează să se întâmple un lucru bun. Dar care este adevărul? Ei bine, se pare că în realitate este modul în care organismul încearcă să ne transmită un mesaj. Iată despre ce este vorba.

De ce se zbate ochiul? Este cazul să te îngrijorezi?

În popor se spune că ni se zbate ochiul. Însă, în realitate, este pleoapa cea care începe să tremure. Specialiștii spun că poate fi un semn rău. Însă nu are legătură cu superstițiile. Este vorba despre cu totul altceva.

Oftalmologul Rubén Pascual de la Spitalul San Pedro din Logroño explică despre ce este vorba. Vorbim despre unele contarcții involuntare ale acelor mușchi care deschid pleoapele. „Aceste contracții nu țin de sănătatea ochiului în sine, sau a vederii. În privința asta, nimic rău nu se poate întâmpla”, a explicat specialistul, potrivit avantaje. „Sunt contracții cu durată de de zecimi de secundă și se repetă de 3-4 ori pe secundă”, a mai spus specialistul, conform aceleiași surse citate. Cu toate acestea, situația este una deranjantă.

Poate fi o perioadă în care să nu ți se zbată ochiul, după care să ai această problemă zile sau săptămâni la rând. De cele mai multe ori, ceilalți nu observă că avem o astfel de problemă. Și nici noi nu sesizăm de fiecare dată ce se întâmplă.

CITEȘTE ȘI: De ce ți se înroșesc ochii

CITEȘTE ȘI: Preparatul care te scapă de pungile de sub ochi

Contracțiile acestea de la nivelul ochilor apar și dispar spontan. Nu există tratament pentru cazuri de genul acesta.

Dr. Rubén Pascual a mai explicat: „Fasciculațiile mușchilor orbiculari sunt asociate cu stresul și oboseala. De asemenea, pot fi legate de consumul substanțelor stimulatoare, cum sunt cafeaua, băuturile energizante sau unele medicamente. Deci, în afară de faptul că e sâcâitor, este și un semn pe care ni-l dă organismul.”, a spus specialistul, conform sursei menționate anterior.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top