Connect with us

Revistateo.ro

8 semne pe care ochii încearcă să le indice despre sănătatea noastră

Sanatate

8 semne pe care ochii încearcă să le indice despre sănătatea noastră

O zicală veche susține că ochii sunt ferestrele sufletului. Nimeni nu știe de unde provine această frază, dar totuși astăzi știm sigur că ochii pot spune multe despre noi și arată starea noastră de sănătate.

1. Urcior permanent

Dacă ați avut vreodată un urcior, știți durerea și iritarea pe care le cauzează. O umflătură pe pleoapă apare din cauza unei glande sebacee blocată și, de obicei, dispare în câteva zile, dar poate persista, provocând inconveniente grave.

Dacă un urcior apare adesea sau persistă o perioadă lungă de timp, acesta poate fi un simptom al carcinomului glandelor sebacee. Dacă observați că nu se vindecă sau apare în același loc, este timpul să vizitați un medic.

2. Căderea sprâncenelor

Există o mulțime de motive pentru căderea sprâncenelor: îmbătrânirea, stresul sau deficitul de nutrienți. Alopecia areata, sau chelie de la fața locului, poate fi un alt motiv, deși nu afectează mai mult de 0,1% din populație.

Un motiv mai plauzibil pentru pierderea sprâncenelor este hipotiroidismul – o lipsă acută de hormoni tiroidieni care în cazuri extreme pot duce la pierderea părului. Deci, dacă părul din sprâncene cade, este mai bine să vizitați medicul dumneavoastră și să verificați starea glandei tiroide.

3. Vedere încețoșată

Mulți dintre noi petrec ore pe calculator acasă sau la serviciu, ceea ce cauzează vedere încețoșată. În prezent, această situație apare atât de des încât există un termen special în practica medicală care descrie problemele de vedere legate de utilizarea prelungită a computerului, telefonului mobil sau a cărții electronice: „tulpina ochiului digital” sau „sindromul ochiului uscat”.

CITEȘTE ȘI: 4 alimente colorate care iti protejeaza vederea

Dacă recunoașteți aceste simptome, discutați cu doctorul dvs. despre modalitățile de a rezolva această problemă.

4. Pete în câmpul vizual

Este întotdeauna înfricoșător să observați un punct „orb” în viziunea voastră. Acest lucru poate indica destul de des migrena, mai ales dacă imaginea pe care o obțineți este însoțită de puncte spumante sau linii ondulate. De obicei, petele „orb” apar împreună cu durerile de cap.

Dacă aceste simptome sună chiar prea familiare pentru dvs., vizitați-vă medicul pentru a afla ce declanșează problema.

5. Ochi bulbucați

Toți avem momente când ochii noștri par să ne trădeze. Îi frecăm sau clipim de mai multe ori, iar viziunea noastră pare să devină din nou clară. Dar dacă simțiți constant un fel de expansiune în ochii dumneavoastră, acesta poate fi un simptom al bolii oculare tiroidiene (sau Graves). Înseamnă că tiroida este hiperactivă.

Dificultățile de închidere a ochilor sunt unul dintre simptomele care pot face ca ochii să pară că se umflă. Se întâmplă în 30% din cazuri, așa că dacă vedeți ceva de genul acesta, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

6. Ochi gălbui

În fiecare zi petrecem timp în oglindă, deci este puțin probabil să nu observăm această problemă.

Atât adulții cât și nou-născuții cu funcție hepatică nedezvoltată se pot confrunta cu icter. Acesta poate fi, de asemenea, conectat la starea vezicii biliare sau a canalelor biliare. Deci, dacă vedeți că albul din ochi devine galben, nu-l ignorați – grăbiți să găsiți motivul.

7. Viziune tulbure

Persoanele cu diabet trebuie să acorde o atenție deosebită sănătății lor, iar viziunea este unul dintre lucrurile pe care le țin în evidență. O astfel de problemă este retinopatia diabetică – o stare cauzată de deteriorarea vaselor de sânge în țesutul retinei fotosensibile. Poate fi motivul unei viziuni „tulbure”. Această problemă ar trebui luată în serios: trebuie să luați legătura cu un specialist în momentul apariției simptomelor.

8. Vedere afectată

Orice modificare a vederii este un semnal de alarmă care necesită un răspuns instantaneu. Și dacă observați că vederea este brusc degradată, înnorată sau chiar dispărută pentru o clipă, căutați imediat ajutor medical, deoarece aceste simptome sunt adesea primele semne de accident vascular cerebral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top