Connect with us

Revistateo.ro

Care este tipul tău de piele?

Cosmetica

Care este tipul tău de piele?

Piele fircărei femei se clasifică în general într-un dintre aceste categorii: piele uscată, piele grasă, normală sau mixtă. Tipul de piele se poate schimba odată cu trecerea timpului , datorită factorilor genetici sau chiar din cauza unor anumitor boli pe care le dezvolți pe parcursul vieții. PieleA normală are un echilibru de hidratare, pori mici, un ton uniform și ete scopul majorității regimurilor de înfrumusețare. Dacă ești norocoasă și te bucuri de un astfel de ten, este foarte important să îl hidratezi cu o cremă ușoară, bazată pe apă și să folosești un factor de protecție pentru a te proteja de apariția ridurilor, a petelor și a altor semne de îmbătrânire.

CITEȘTE ȘI: MĂȘTI CU MUȘEȚEL PENTRU TEN SENSIBIL

Pielea grasă se manifestă printr-un exces de sebum și o sensibilitate crescută. În special, zonele cele mai uleioase sunt frunte, bărbia și nasul. În general, persoanele cu tenul gras au frecvent coșuri și puncte negre. Chiar și pielea grasă necesită hidratare, însă crema folosită trebuie să fie extrem de ușoară, bazată pe apă, iar cantitatea aplicată trebuie să fie una mica. Totodată, este extrem de important să folosești o cremă cu factor de protecție solară.

Pielea uscată se caracterizează prin lipsa uleiurilor naturale și deshidratare. Acest tip de piele necesită un agent hidratant intens, bazat pe ulei, care să mențină nivelul optim de hidratare pe toată durata zilei. Uleiurile naturale au un rol foarte important așa că nu te feri să aplici puțin ulei de argan sau măsline în fiecare seară. Folosește loțiuni de curățat foarte delicate și nu uita de protecția solară.

Tenul mix este o vombinație de piele uscată și grasă. Excesul de sebum se găsește în general în zona T-ului. Această combinație se datorează în mare parte factorilor genetici. De aceea ai nevoie de mai multe produse pentru a îngriji acest tip de piele. Folosește produse mai delicate în zona T-ului și produse mai intens hidratante în restul feței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top