Connect with us

Revistateo.ro

Secretele unui ten frumos

Sanatate

Secretele unui ten frumos

Dermul sau pielea ta va fi intotdeauna un atu al frumusetii tale. Unele persoane sint norocoase si se nasc cu o piele frumoasa fara probleme , altele se confrunta de-a lungul anilor cu probleme de tot felul. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme sa incepi sa-ti ingrijesti pielea, pentru ca aceasta ingrijire este necesara la orice varsta. Pentru a-ti ingriji pielea corespunzator, trebuie sa stii foarte bine ce tip de piele ai si sa o ingrijesti corespunzator cu proceduri si/sau crème cosmetice, spune Daniela Catanas, medic dermatolog.

Tipurile de piele
Pielea normala – Pielea normala este fina, catifelata, mata si elastica. Explicatia finetii tenului, a blandetii si a supletii? Hidratare corespunzatoare, nivel optim de colagen si fibre elastice, ph corespunzator.

Pielea grasa – are porii dilatati, uneori inchisi cu puncte negre, cu aspect lucios – galben sau cenusiu. Partea buna este ca acest tip de derm este mai rezistent la imbatranire si la formarea de riduri.

Pielea uscata – este rugoasa, aspra, lipsita de elasticitate, fragila, brazdata de riduri si usor iritabila. Inamicii ei sunt peste tot: temperaturile extreme, poluarea si varsta. Doua prioritati –hidratare si hranire cu aminoacizi si colagen.

Pielea mixta – se intalneste la cei care au fruntea, nasul si barbia cu aspect lucios, gras, in timp ce obrajii au o piele fina.

Cum avem grija de tenul nostru? Urmeaza pasii de mai jos in fiecare zi, iar o data pe luna apeleaza la tratamente de curatare si vitalizare mai profunde in clinici de specialitate.

Pasul 1 – Incepe cu o demachiere corecta, folosind un demachiant specific tipului tau de ten, indepartand TOATE urmele de machiaj. Curatirea tenului inainte de culcare este esentiala. Dupa demachiere este importanta SPALAREA DERMULUI cu apa calduta, pentru a indeparta si ultimele urme de machiaj si demachiant.

Pasul 2 – O data pe saptamana este bine sa folosesti un produs de GOMAJ, care va curata fata mai in profunzime si totodata stimuleaza regenerarea epidermului. Atentie la tenurile foarte sensibile sau cele cu cuperoza unde gomajul este interzis sau se poate prcatica unul foarte superficial.

Pasul 3 Aplica o CREMA HIDRATANTA/ HRANITOARE potrivita tipului tau de ten. Aplicarea cremei nu se face doar seara, dupa demachiere, ci si dimineata, inainte de machiaj.

Pentru un derm cat mai frumos si luminos tine cont si urmatoarele sfaturi:
1. Nu fuma si nu consuma alcool (in mod excesiv), fiindca ambele duc la imbatranirea prematura a dermului, la uscarea si ingalbenirea lui.

2. Bea cat mai multe lichide, pentru o hidratare cat mai buna (cel putin 1,5 litri de apa pe zi). De preferat sa eviti bauturile cu foarte mult zahar deoarece zaharul contine multi oxidanti care distrug colagenul si fibrele elastice din derm.

3. Evita expunerea prelungita la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate sau expunerea la soare. Razele solare cat si razele ultraviolete artificiale, produse in cabinete de bronzare sunt foarte periculoase, ducand la imbatrinirea premature a pielii prin distrugere de colagen, la modificari precanceroase si la cancere de piele.

4. Dormi suficient in fiecare seara. In timpul somnului pielea ta se reface cel mai bine!!! Cu cat ai o deprivare mai mare de somn cu atat pielea va deveni mai terna, uscata, cu cearcane si ochi obositi.

5. Ai grija ce mananci, cu cat alimentatia ta este mai sanatoasa si mai bogata in legume, fructe, vitamine si amonoacizi cu atat pielea ta va fi mai luminoasa, hidratatat si supla. Evita pe cat posibil alimentele bogate in zaharuri, grasimi, cofeina,

6. O data pe luna ofera pielii tale un tratament cosmetic specializat, cu o curatare in profunzime, cu hidratare si oxigenare. Dermul va fi in acest fel revitalizat, hidratat si regenerat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top