Connect with us

Revistateo.ro

Aceste zone ale corpului sunt cele mai predispuse la cancer de piele

Sanatate

Aceste zone ale corpului sunt cele mai predispuse la cancer de piele

Iată care sunt zonele cele mai predispuse la cancer de piele de pe corpul tău!

Deși oricine se poate îmbolnăvi de cancer, persoanele cu un anumit tip de piele dezvoltă frecvent celule canceroase în anumite zone ale corpului. Există părți de pe corpul tău cărora ar trebui să le oferi mai multă atenție.

CITEȘTE ȘI:TEST ONLINE – AFLĂ CE IQ AI

Cancerul de piele poate fi fatal pentru majoritatea persoanelor care se confruntă cu această boală. Acest lucru se întâmplă în general din cauza faptului că este depistat în fazele terminale ale bolii. De aceea este esențial să analizezi orice mică formațiune crescută în piele și să mergi la medic dacă ai dubii în privința anumitor pete sau alunițe.

Zonele care au riscul cel mai ridicat pentru persoanele cu pielea închisă la culoarea sunt palmele, tălpile și pielea de sub unghii. Tocmai pentru că sunt zone cărora în mod obișnuit oamenii nu le acordă o atenție sporită, cancerul este de foarte multe ori depistat pe ultima sută de metri. Majoritatea oamenilor consideră că acest tip de cancer apare în principal din cauza radiațiilor UV, însă acesta poate apărea și din pricina factorilor genetici, în funcție de tonul pielii și de stilul de viață. Spre exemplu, persoanele cu pielea ciocolatie dezvoltă mai frecvent cancer de piele din cauza factorilor genetici. Zonele cele mai afectate sunt gâtul și pielea capului.

Melanomul, cea mai gravă formă de cancer de piele, se dezvoltă cel mai des la asiatici, filipinezi și indonezieni.Zonele cele mai predispuse sunt tălpile, zona superioră a picioarelor și zona genitală. La cei cu pielea foarte deschisă, cancerul de piele se va dezvolta în zonele care sunt uitate atunci când se aplică crema de protecție solară. Este vorba despre linia părului, scalpul, pleoapele sau urechile. De aceea protecția este esențială, în fiecare perioadă a anului, pentru toată lumea.

Sursa foto: asds.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top