Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Când devine cafeaua un coșmar pentru sănătate

Cafeaua a devenit aproape un aliment fără de care oamenii nu se pot trezi dimineața. Deși păcălește organismul, lăsându-i impresia să creadă că îl menține treaz perioade îndelungate de timp, cafeaua continuă să fie consumată în cantități uriașe, mai ales dimineața.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă consumul de cafea până la maxim 400 de mililitri pe zi, iar această cantitate (4 expresso-uri) se reduce dacă pe parcursul acelei zile consumați băuturi carbogazoase care conțin cofeină.

CITEȘTE ȘI: UITE CUM SE BEA CORECT CAFEAUA
Un consum de cafea mai mare de 400 mililitri pe zi poate duce la formarea bolilor cardiovasculare, avertizează experții în nutriție și medicii din toată Europa. Astfel de recomandări privind cafeaua sunt valabile și pentru femeile însărcinate, pentru care doza zilnică este redusă la 200 ml pe zi.

Copiii și adolescenții nu au voie să consume multă cafea, deși încep să aibă acest obicei de la vârste fragede. Cantitatea recomandată de experți în aceste cazuri este de 3 mililitri pe kilogramul din greutatea corporală.

România nu se află în topul țărilor unde se consumă mai mult de 400 mililitri de cafea pe zi. În topul clasamentului sunt Germania, Belgia, Suedia și Franța. Consumul excesiv de cafea, regulat, poate crește tensiunea arterială, potrivit Universității Carnegie Mellon. De asemenea, persoanele care beau cafea frecvent sunt mai agitate și ceva mai iraționale, se arată într-un alt studiu al oamenilor de știință.

Cafeaua poate crea dependență ducând la sevraj, iar sevrajul poate instala foarte ușor starea de depresie. De asemenea, consumul mare de cafea crește riscul formării osteoporozei, se mai enumeră printre celelalte efecte nocive ale cafelei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top