Connect with us

Revistateo.ro

Un simptom surprinzator te anunta daca faci infarct

Sanatate

Un simptom surprinzator te anunta daca faci infarct

CAT DE APROAPE ESTI DE UN INFARCT? American Heart Association (AHA – Asociatia Americana pentru inima) vine cu o revelatie uluitoare despre simptomele care anunta aparitia unui atac de inima.

Studiul realizat de cercetatorii americani dezvaluie ca nu doar durerile in piept semnaleaza posibilitatea producerii unui infarct. Cel mai puternic semnal este durerea in piept, alaturi de insomnii si dureri de cap ori stari de irascibilitate.

Medicii americani sustin ca un alt simptom pe care foarte multe persoane nu il iau in calcul cand vine vorba de atacurile de inima este durerea maxilarului.

Printre cele mai evidente simptome ale producerii unui atac de inima se numara durerea de spate, disconfortul resimtit in zona bratului, stare de nervozitate crescuta sau senzatia de arsura in piept.

Potrivit AHA, daca inima este bolnava, pot fi afectate mai multe organe, iar durerea poate fi transmisa pana la nivelul maxilarului, gatului sau spatelui.

CITESTE SI: Ceaiul care previne infarctul

CITESTE SI: Lichiorul care iti trateaza inima

Unul dintre medicii americani care au condus acest studiu, Laxmi Mehta, sustine ca nu se poate explica inca de ce durerea maxilarului poate spune multe despre sanatatea inimii, la acest lucru realizandu-se in continuare ample cercetari.

Numai in Statele Unite, an de an mor 50.000 de femei din cauza atacurilor de inima, conform unui raport publicat de ziarele americane in 2014.

Un lucru care ii ingrijoreaza pe medicii din toata lumea este rata tot mai mare a infarctuilor in randul tinerilor, demitizandu-se ideea ca doar varstnicii sunt predispusi la atacurile de inima.

Romania se afla si ea pe harta tarilor in care mor foarte multi oameni din cauza bolilor cardiovasculare. Doua din trei decese care au loc sunt provocate de bolile de inima, conform mai multor studii realizate de medicii romani.

La fiecare 20 de minute, un roman sufera un accident cardiovascular, potrivit statisticilor realizate de Fundatia Romana a Inimii.

Factorii de risc asociati cu bolile cardiovasculare sunt nu doar varsta si ereditatea ci si fumatul, sedentarismul sau diabetul zaharat. Persoanele diabetice au un risc crescut de a face infarct.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Ivanov

    2016-05-31T21:41:49+03:00 at 2016-05-31T21:41:49+03:00

    Bună ziua și pe mine ma doare în partea stângă la inima și ma doare și pieptul și capul și îmi venea sa vomit și îmi venea somn,în fiecare zi pățesc asa ceva îmi zice ți ce sa fac. Am mai fost la urgente și au spus ca am avut atac de panica de două ori.Astept un răspuns. Va mulțumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top