Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Leguma asociată cu atacul de cord

Nutriționistul Rob Hobson avertizează asupra consumului în exces a unei legume preferate de foarte mulți români.

În urma unor investigații amănunțite, s-a constatat că varza creață, mai ales dacă este murată și foarte sărată conduce la un posibil atac de cord.

Consumul în exces al acestei legume poate crea probleme digestive, poate contribui la depunerea pietrelor la rinichi și poate mări glanda tirodiă, arată specialistul potrivit Daily Mail.

Cu toate acestea, în ciuda multor beneficii pe care varza kale le are asupra sănătății, beneficii pe care le vom menționa de asemenea mai jos, leguma nu e recomandată tuturor.

Persoanele care se află sub tratamentul pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza creață, dar și alte legume extrem de bogate în vitamina K.

Rob Hobson mai spune pentru aceeași publicație că varza creață provoacă probleme digestive, dureri de stomac și balonare printre altele.

Cu acest lucru este de acord și Chris Cashin, un alt cunoscut dietetician contactat de jurnaliștii britanici de la Daily Mail.

Dieteticianul subliniazî că varza kale e greu tolerată de stomac dacă nu este gătită cum trebuie. Conținutul foarte mare de potasiu nu e tocmai bun pentru persoanele care au probleme cu inima sau rinichii.

Potasiul este bun pentru sistemul muscular și pentru sistemul nervos, dar în cantități moderate.

Nu vă panicați, însă! Varza kale nu este interzisă consumului, dar cert e că trebuie mâncată cu moderație. Zoe Harcombe, cercetător în nutriție și lupta împotriva obezității susține că este bogată în vitamine, proteine și fibre și poate însoți orice regim de slăbire.

CITEȘTE ȘI: Cele 4 semne care anunță un infarct. Mulți le confundă cu alte afecțiuni

Bolile dentare influențează sănătatea inimii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top