Connect with us

Revistateo.ro

Boala gravă care face ravagii printre turiștii de pe litoral românesc. Zeci de persoane au ajuns la spital

Stiri

Boala gravă care face ravagii printre turiștii de pe litoral românesc. Zeci de persoane au ajuns la spital

O boală provoacă mari neplăceri turiștilor care merg pe litoralul românesc. Zeci de persoane au ajuns la spital în doar o săptămână, au transmis oficialii de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța.

Conform oficialilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, în perioada 17 – 23 iulie 2017 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 101 cazuri de enterocolită, din care au fost spitalizate 63 cazuri. Comparativ cu aceeaşi perioadă din luna iunie, cazurile de îmbolnăvire au crescut cu 40%.

Fie că staţi pe plajă, faceţi baie sau vă plimbaţi prin staţiuni, trebuie să fiţi în permanenţă atenţi la produsele alimentare pe care le consumaţi şi la normele de igienă. Pericolele sunt la tot pasul, de la nisipul în care se joacă copii, până la apa mării care înghiţită poate reprezenta o sursă de îmbolnăvire.

Ce este enterocolita şi cum se manifestă?

”Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv. Afectează intestinul subţire şi intestinul gros, fiind determinată de infecţii diverse, în principal de bacterii sau virusuri, dar şi de paraziţi sau ciuperci. Principalele manifestări ale bolii sunt scaunele moi, apoase, care în funcţie de agentul patogen pot fi numeroase, ajungând chiar pana la 20 scaune /zi, greaţa şi vărsăturile, dureri abdominale difuze (de cele mai multe ori sub forma de crampe), dar şi manifestări extra-digestive cum ar fi: febra şi frisonul, cefaleea, semne de deshidratare – sete, uscăciunea mucoasei bucale, scăderea tensiunii arteriale, ameţeli şi, nu în ultimul rând, alterarea stării generale”, ne explică simptomatologia acestei boli Raluca Caraivan – medic specialist gastroenterologie la Ovidius Clinical Hospital.

Citește și: Ce condiment trebuie să consumi ca să scapi de crampele menstruale puternice

Citește și:I-a dat zilnic soțului ei două linguri din acest amestec pentru a trata o boală. Ce a urmat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top