Connect with us

Revistateo.ro

Enterocolita, boala mâinilor murdare. Cum ne ferim de această afecțiune

Sanatate

Enterocolita, boala mâinilor murdare. Cum ne ferim de această afecțiune

EnterocolitA, sau cum mai este numită de către medici boala mâinilor murdare, este una dintre afecțiunile cu care multe persoane se confruntă în timpul verii, dar și în timpul toamnei. Mulți dintre turiști ajung să se trezească în vacanță extrem de bolnavi și să își întrerupă vacanța din cauza acestei afecțiuni.

Copiii, mai ales, sunt cei mai afectați de enterocolită, deoarece stomacul lor este mult mai sensibil decât al adulților. De asemenea, și persoanele vârstnice se pot confrunta cu enterocolită. Iată care sunt principalele simptome, cum se transmite, dar și tratamentul și metodele de prevenire.

Această afecțiune apare mai ales atunci când anumite alimente sunt depozitate necorespunzător sau stau la temperaturi ridicate. Apa sau o igienă precară sunt, de asemenea, responsabile pentru apariția enterocolitei.
Atunci când nu se respectă regulile de igienă, copiii și adușții se pot îmbolnăvi foarte ușor de diverse tulburări digestive.

Enterocolita reprezintă o afecţiune a tractului digestiv şi este determinată de infecţii diverse cu bacterii, ciuperci, virusuri sau paraziţi. Aceasta se manifestă de obicei prin diaree moderată sau severă, care poate fi însoţită de piederea apetitului, vomă, crampe şi disconfort abdominal. Poate produce deshidratare severă și dezechilibre electrolitice, iar în unele cazuri, poate și chiar fatală dacă nu este tratată la timp.

Citește și: Cum scapi de balonare într-un minut! Vei avea un abdomen plat imediat

Primele simptome vin la scurt timp după consumarea anumitor alimente. Pierderea apetitului, greața și voma puternică, precum și crampele abdominale puternice trebuie să îi pună în alertă pe cei care experimentează aceste simptome.

Citește și: Ce condiment trebuie să consumi ca să scapi de crampele menstruale puternice

De asemenea, cei care au enterocolită se confruntă cu diaree severă, precum și cu eliminarea vizibilă de sânge odată cu materiile fecale.

Care sunt simptomele bolii

Meteorismul, balonarea, febra și starea generală de rău sunt alte simptome care trebuie să te trimită la spital, deoarece se poate instala rapid și deshidratarea.

Este foarte important de știut că enterocolita poate fi transmisă și de la o persoană la alta, în special dacă persoana care este bolnavă nu se spală bine pe mâini după ce a avut un scaun.

Ce trebuie să consumi când ai enterocolită

Și cei care merg la piscină trebuie să fie foarte atenți, deoarece ingerarea apei care este contaminată cu materii fecale îi pot îmbolnăvi.

Tratamentul care se ia imediat după debutul primelor simptome include corectarea pierderilor de lichide și electroliți, prin consumul de lichide. Apa minerală sau plată, zeama de orez, supa de morcovi și ceaiurile neîndulcite dunt de ajutor. De asemenea, se folosesc și pliculețe de săruri de rehidratare, care se găsesc la farmacie.

Vărsăturile pot fi combătute cu pastile speciale împotriva vărsăturilor. În timpul tratamentului, care durează câteva zile, se evită lactalele, prăjelile și legumele sau fructele crude.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top