Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile vitaminei B12 pentru piele

Stiri

Beneficiile vitaminei B12 pentru piele

Vitaminele au grijă de sănătatea noastră și asigură buna funcționare a organismului, iar vitamina B12 se numără printre cele mai necesare. Cunoscută și sub numele de cobalamină, ea este una dintre cele 8 vitamine ale complexului B. Are un rol foarte important în reglarea metabolismului și se găsește cel mai des în alimentele de origine animală. Vitamina B12 este singura din complexul B care este solubilă în apă și poate rămâne stocată în ficat timp de ani de zile. Necesarul zilnic variază de la o persoană la altă, însă cei care sunt vegetarieni, fumători sau femeile însăcinate au nevoie de mai multe doze de vitamina B12. De asemenea, cei care au probleme cu ficatul sau cu rinichii.

Vitamina B12 se găsește în ficat, carne, ouă, pește, crustacee, brânză. Laptele conține B12 și prelucrarea acestuia duce deseori la distrugerea vitaminei. Iată câteva beneficii pe care această vitamină le oferă pielii noastre!

1. Previne pielea obosită. Dacă suferiți de probleme cronice ale pielii sau pur și simplu aveți tenul mat și cu un aspect nesănătos, este posibil să a veți o deficiență de vitamina B12.

CITEȘTE ȘI: DE CE TREBUIE SĂ ÎȚI EXFOLIEZI FAȚA

2. Tratează eczemele. Vitamina B12 tratează eczemele și previne apariția acestora, luptând cu simptomele care apar.

3. Previne uscarea pielii. Atunci când este aplicată pe piele, îmbunătățește textura și echilibrează nivelul de umiditate, astfel încât pielea este protejată.

4. Vindecă. Vitamina B12 ajută la vindecarea pielii deteriorate și îi uniformizează tonul. Reglează pigmentul și previne hiper pigmentarea, ceea ce cauzează întunecarea tonului pielii.

5. Protejează pielea de boala vitiligo, care se manifestă prin apariția petelor albe de formă neregulată, pe corp și față.

6. Previne leziunile. Deficiența de cobalamină poate duce la anumite leziuni ale pielii.

7. Păstrează pielea tânără. Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestei vitamine este capacitatea sa de a menține tinerețea pielii. Lipsa ei poate duce la apriția ridurilor și a liniilor fine. Proprietățile sale anti-îmbătrânire sunt cele mai apreciate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top