Connect with us

Revistateo.ro

De ce ți se face pielea de găină

Inedit

De ce ți se face pielea de găină

Ți s-a întâmplat vreodată să ai anummite senzații și să nu știi care este explicația? Află de ce ți se face pielea de găină și care sunt explicațiile pentru alte senzații pe care le ai, dar probabil nu le înțelegi.

De ce ți se face pielea de găină

Principala funcție a pielii ”de găină” este aceea de a reduce cantitatea căldurii pierdute de piele prin pori. Astfel, te vei încălzi mai ușor atunci când clima nu este tocmai favorabilă.

Ți s-a întâmplat să îți pierzi memoria? Există o explicație și pentru acest lucru. Asta se întâmplă atunci când treci prin experiențe traumatizante. Creierul va șterge amintirile neplăcute.

Cu toții căscăm. Dar știi de ce se întâmplă asta? Scopul căscatului este acela de a răcori creierul după ce a fost solicitat mai mult decât era necesar.

Și strănutul este o reacție normală a organismului. Apare atunci când pe căile nazale se adună prea mulți alergeni, microbi, praf, ori alte substanțe iritante. Prin strănut scăpăm de aceste substanțe de pe căile nazale.

CITEȘTE ȘI: De ce dorm unele românce cu oglinda sub pernă

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să bei apă cu turmeric pe stomacul gol

CITEȘTE ȘI: De ce nu este bine să lași rufele în casă, la uscat

Știi de ce ți se încrețește pielea când stai prea mult timp în apă? Există o explicație și pentru acest lucru. Când corpul este în prezența apei, înțelege că poate fi un mediu alunecos. Astfel, pielea de pe mâini se încrețește pentru a-ți fi mai ușor să prinzi suprafețele netede cu mâna.

Știi de ce ne întindem dimineața? Facem acest lucru din instinct, pentru a ne pregăti corpul pentru activitățile fizice de peste zi. De asemenea, acele întinderi au rolul de a lucra mușchii. În plus, au rolul de a reface fluxul de sânge și de a ne schimba starea de spirit, de a o îmbunătăți.

Așadar, sunt anumite reacții ale organismului pe care toate persoanele le experimentează, fără a ști de ce se întâmplă acele lucruri. Mai sus ai văzut despre ce este vorba, care sunt explicațiile.

Sursă foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top