Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți dai seama că ai deficiență de vitamina B12. Primul semnal care trebuie să te trimită la medic

Sanatate

Cum îți dai seama că ai deficiență de vitamina B12. Primul semnal care trebuie să te trimită la medic

Vitamina B12 este una dintre vitaminele esențiale din organism. Această vitamină constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent.

Odată cu înaintarea în vârstă, abilitatea organismului de a absorbi vitamina B12 din alimente scade. Conform studiilor, 4 din 100 de femei trecute de 40 de ani au carenţă de vitamina B12.

Însă nu doar vârsta este singura cauză. Lipsa cărnii din alimentaţie, precum și unele medicamente, ca cele pentru diabet de tip 2 sau pentru tratarea ovarelor polichistice cresc riscul de a suferi o astfel de deficienţă.

Citește și: Alimente bogate in vitamina A, care asigura sanatatea ochilor

Dacă experimentezi unele dintre simptomele de mai jos, mergi la medic pentru a face un test de sânge şi a vedea dacă aceasta este cauza.

Citește și: Planta care conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocala. E foarte ieftină și accesibilă tuturor

În primul rând, ceea ce simt cele mai multe persoane care au deficiență a acestei vitamine este o înroșire a limbii, precum și un disconfort. De asemenea, iată care mai sunt simptomele că ai deficiență de vitamina B12:
-îngălbenire pal a pielii
-ulcerații bucale
-o schimbare a modului în care mergi
-iritabilitate
-depresie
-tulburări de vedere
-schimbări de comportament
-probleme de concentrare.

În caz de complicații, lipsa acestei vitamine din organism poate afecta fertilitatea. De asemenea, poate crea probleme gastrointestinale și poate cauza probleme cardiovasculare.

Tratamentul include adesea injecții în funcție de severitatea deficienței. De asemenea, deficiența de B12 poate fi tratată cu doze mari de înlocuitori orali și suplimente.

Prevenirea este extrem se simplă. Medicii recomandă consumul suficient de carne de vită, de păsări de curte, fructe de mare, produse lactate și ouă.

La șase luni, medicii recomandă un set de analize de rutină. În acest set este inclusă și această vitamină, iar în funcție de rezultate se pot lua măsuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top