Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile UIMITOARE ale alunelor de pădure

Frumusete

Beneficiile UIMITOARE ale alunelor de pădure

Beneficiile alunelor de pădure sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Sunt o sursă excelentă de antioxidanți, proteine și grăsimi sănătoase și funcționează ca un bun aromatizant pentru lichioruri și cafea. 100 de grame de alune de pădure oferă aproximativ 15 grame de proteine, adică 30% din necesarul zilnic. Pe lângă faptul că asigură o bună funcționare a organismului și oferă nutrienții necesari, alunele de pădure sunt ingredientul minune pentru frumusețea pielii și a podoabei capilare.

1. Consumul de alune de pădure previne îmbătrânriea prematură. O ceașcă de alune de pădure oferă aproximativ 86% din necesarul zilnic de vitamina E. De asemenea, conține cantități considerabile de vitamina A și vitamina C. Aceste vitamine previn apariția liniilor fine și a ridurilor, întârziind astfel debutul semnelor de îmătrânire.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ FACI UN BALSAM NATURAL PENTRU PĂRUL CREȚ

2. Vitamina E alături de grăsimile bune din alune, contribuie la hidratarea pielii din interior, oferindu-i un aspect neted și catifelat.

3. Puteți folosi uleiul de alune de pădure pentru a vă proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV. Amestecați acest ulei cu ulei de avocado și ulei din semințe de susan si obțineți o barieră protectoare naturală.

4. Alunele sunt folosite ca un ingredient natural în diverși agenți de colorare a părului. Redau strălucirea nuanțelor de șaten și intensifică culoarea. În plus, oferă o protecție suplimentară și hrănesc firul de păr în profunzime.

5. Puteți utiliza uleiul extras din aceste alune pentru îngrijirea zilnică a părului. Masați-vă scalpul cu ulei și lăsați-l să acționeze peste noapte. Acesta ajută la consolidarea părului de la rădăcină și îl protejează.

6. Aveți părul uscat? Alunele de pădure vă vin în ajutor! Amestecați 2 linguri de alune măcinate cu un ou și aplicați masca pe scalp și pe toată lungimea părului. Spălați dupa 30 de minute cu apă caldă și un șampon ușor. Această mască repară firul și îl hidratează.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top