Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine să amesteci lămâie cu ulei de măsline

Naturiste

Beneficiile uimitoare ale lămâii combinate cu ulei de măsline

Zeama de lămâie și uleiul de măsline fac minuni împreună. Acest remediu este folosit din timpuri străvechi mai ales în țările cu deschidere la Marea Mediterană.

Lămâie cu ulei de măsline, un remediu precum un pumn de medicamente

Dacă te-ai întrebat până acum de ce oamenii care locuiesc în zonele mediteraneene sunt mai longevivi decât est-europeni, acest remediu poate fi explicația. Mixtura de zeamă de lămâie și ulei de măsline este excelentă pentru durerile de cap, constipație și artrită, printre altele.

Ai nevoie de 50 de mililitri de zeamă de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă-le bine și pune-le la rece. Această licoare miraculoasă poate fi consumată în orice moment al zilei când simți extenuarea. Stimulează energia pe tot parcursul zilei și curăță organismul de toxine.

Multă vreme, în Grecia și Roma Antică, uleiul de măsline era mai valoros decât aurul. Acesta conține acizi grași sănătoși care scad nivelul colesterolului rău din sânge și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și inclusiv a cancerului. Previne oxidarea celulară și regenerează celulele de la prima înghițire.

Dacă nu poți consuma această mixtură ca atare, poți folosi ingredientele în salate. Lămâia naturală conține vitaminele B și C, flavonoide, proteine și minerale.

Remediul ajută la constipație, iar antioxidanții din aceste două ingrediente stimulează circulația sângelui și oferă proprietăți excelente de vindecare și prevenire a afecțiunilor cardiovasculare ușoare, în stadiile incipiente, notează site-ul naturalcuresandhomeremedies.com.

Uleiul de măsline, în combinație cu lămâia, detoxifică ficatul, vezica biliară și rinichii. Este un remediu bun pentru prevenirea depunerii pietrelor la rinichi.

CITEȘTE ȘI: DIETA CU ULEI DE MĂSLINE

Cum se intelege uleiul de masline cu frumusetea ta. 3 aplicari care dau roade

Pe langa sistemul digestiv care are nevoie de detoxifiere continua, ficatul este unul din organele care nu trebuie neglijat. Avand in vedere ca activam intr-o societate care ne solicita in permanenta organismul, protejarea tuturor organelor corpului este obligatorie indiferent de anotimp.

De recomandat ar fi ca cel putin o data pe an sa urmezi o cura de detoxifiere. Chiar daca  produsele care iti „garanteaza” curatarea organelor de toxine sunt scumpe si uneori nu dau cele mai bune rezultate, un ajutor la indemana oricui se gaseste in bucatarie si il reprezinta solutia preparata din ulei de masline cu lamaie.

Minunea acrisoara

Amestecul rezultat in urma punerii la comun a uleiului de masline si a lamaiei va vor incarca organismul cu energie. Pe langa faptul ca uleiul de masline amestecat cu lamaia are efecte miraculoase asupra bunei functionari a ficatului si vezicii biliare, rezultatele vor incepe sa se vada la o perioada scurta de timp.

Inca din prima saptamana vei incepe sa te simti mai bine si vei avea mai multa energie, putandu-te concentra la activitatile zilnice. In alta ordine de idei, constipatia este combatuta cu acelasi amestec omogen si va tine la distanta cancerul de colon.

Administrarea eficienta a solutiei preparate din ulei de masline cu lamaie

Daca acest tratament naturist ti-a atras atentia si doresti sa il urmezi trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Initial trebuie sa stii ca acest amestec nu trebui consumat in cantitati mari, pentru ca poate provoca probleme digestive. Nu in ultimul rand, pentru ca beneficiile sa fie de durata trebuie sa urmezi aceasta cura cel putin trei saptamani.

Cum se tine dieta cu lamai si ulei de masline

Daca esti pregatita sa incepi si esti de acord sa tii cont de aceste doua atentionari nu urmeaza decat sa iti pregatesti un pahar cu apa calduta in care adaugi o lingura de ulei de masline extravirgin, o lingurita de miere si sucul proaspat stors de la o lamaie. Amesteca cele trei ingrediente si incepe sa il consumi in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Daca prezinti simptome de oboseala, greata, gust amar sau stari de moleseala, ar fi cazul sa urmezi o dieta pentru detoxifierea ficatului, insa nu inainte de a-ti face un set de analize. O dieta usoara pentru functionarea optima a ficatului trebuie sa mai contina si mere, broccoli, usturoi, spanac, rucola, salata verde. Tu ai incerca aceasta dieta rapida si usoara? Lasa-ne un comentariu si ne vom bucura de sfatul dat.

Sursa foto: Shutterstock

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top