Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile fantastice ale rozmarinului pentru creier

Naturiste

Beneficiile fantastice ale rozmarinului pentru creier

Rozmarinul este o planta folosita foarte des in multe preparate culinare, datorita aromei sale imbatatoare. Poate fi considerata si o planta medicinala, atata timp cat ajuta creierul intr-un mod uluitor: regleaza fluxul sanguin catre cap si creier. Beneficiile rozmarinului nu se limiteaza doar la un creier sanatos.

In afara de faptul ca imbunatateste functionarea creierului, acidul cafeic si acidul rozmarinic fac din aceasta planta un adevarat gladiator impotriva infectiilor si inflamatiilor. Cercetatorii italieni au observat ca rozmarinul are un efect protector asupra proteinei HSP70. Intrucat proteina HSP70 joaca un rol activ in prevenirea oricaror vatamari aduse pielii, savantii cred ca rozmarinul ar putea fi un factor contribuind la reducerea deteriorarilor corelate cu varsta precum ridurile.

Creierul isi imbunatateste performantele datorita cineolei, o substanta din rozmarin, spun cercetatorii britanici. Aceasta substanta are rolul de a asigura fluxul sanguin catre creier si cap. Cercetatorii sustin ca rozmarinul, administrat consecvent, poate intineri creierul cu pana la 11 ani!

Cativa indivizi au fost testati de cercetatorii de la Northumbria University sa miroase ulei de rozmarin. In urma acestui experiment s-a constatat faptul ca indivizii testati au fost mai prompti in raspunsuri la anumite intrebari, au dat dovada de acuratete si o stare de spirit mult mai deschisa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top