Connect with us

Revistateo.ro

Cum se fac cei mai buni cartofi cu rozmarin. Ingredientul secret

Articole

Cum se fac cei mai buni cartofi cu rozmarin. Ingredientul secret

Vrei să știi cum se fac cei mai buni cartofi cu rozmarin? Ei bine, îți propunem o rețetă simplă și delicioasă. Este vorba despre o variantă în stilul lui Jamie Oliver. Iată care sunt ingredientele necesare și cum trebuie să procedezi pentru a obține acest fel de mâncare delicos. Poate fi consumat ca garnitură, ori ca atare.

Așa se fac cei mai buni cartofi cu rozmarin

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg și jumătate de cartofi noi, de dimensiune medie, 1 căpățână de usturoi (nu trebuie să fie curățată), puțin rozmarin proapsăt, condimente în funcție de preferințe (sare, piper) și ulei de măsline (în funcție de preferințe).

Pentru a pregăti cartofii, trebuie să urmezi câțiva pași. Este recomandat să încălzești cuptorul la 190 de grade.

Trebuie să speli bine cartofii. Apoi se vor pune într-o cratiță, în apă fiartă. După aceea se vor lăsa la fiert pentru 10 minute sau un sfert de oră. Focul trebuie să fie mediu. Când încep să se fiarbă, se scurge apa. Apoi se lasă în cratițî, acoperiți, pentru câteva minute.

După aceea se vor pune într-o tavă mai adâncă. Folosește o lingură de lemn pentru a presa ușor cartofii. Fă asta până vezi că începe să crape ușor coaja. După aceea se pune deasupra cartofilor rozmarinul. De asemenea, se vor pune cățeii de usturoi, apoi se vor pune condimentele. De asemeena, se adaugă și uleiul de măsline.

Apoi se pun la cuptor. Se lasă pentru 40 de minute, până se coc bine. Se pot servi calzi. Pot fi serviți ca atare, ori ca ganritură, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Ar putea fi o delicioasă rețetă pentru persoanele care țin post. Sau, ai putea să îi consumi ca garnitură pentru carne. Fiecare procedează așa cum dorește.

Aceasta este o adaptare după o rețetă de-a lui Jamie Oliver.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top