Connect with us

Revistateo.ro

Garnituri

Rețetă: Cei mai buni cartofi la cuptor cu rozmarin

O rețetă numai bună pentru familie în zilele în care nu vrei să te complici și să faci ceva ușor și gustos. Iată secretul celor mai buni cartofi la cuptor cu rozmarin!

AVETI NEVOIE DE:

  • 1 KG cartofi
  • rozmarin (proaspat sau uscat)
  • usturoi (dupa preferinte)
  • o lingura de ulei
  • sare si piper

CUM SE PREPARA:

Cartofii se curata de coaja si se taie felii, dupa preferinta. Se aseaza intr-o tava. Punem peste ei sare, piper, cateva crengute de rozmarin si usturoiul razuit sau tocat foarte marunt.

13246002_1168592806507282_711932246_n

Se adauga o lingura de ulei si apoi se amesteca in tava cartofii cu toate ingredientele, astfel incat sa fie bine acoperiti.

13227986_1168592799840616_818672861_n

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor la 200 grade. Se lasa aproximativ 25 de minute, in functie de modalitatea in care ati taiat cartofii.

Se servesc ca si garnitura pentru orice fel principal.

Pofta buna!

Te mai poate interesa și: Grătarul perfect? Asa se obține cea mai suculentă carne

Pentru că a venit vara, foarte mulți români aleg să facă grătar la sfârșit de săptămână. Pentru a obține grătarul perfect și cea mai suculentă carne, tot ce trebuie să faci este să ții cont de un mic truc. Astfel carnea va avea un gust deosebit și nu se va arde. Iată despre ce este vorba.

Grătarul perfect? Asa se obține cea mai suculentă carne

Pentru a obține grătarul perfect, ai putea încerca să ții cont de câteva trucuri simple și eficiente pentru a obține cea mai suculentă carne.

Uneori, carnea gătită la grătar se poate usca și poate fi ușor înecăcioasă. Pentru a evita astfel de situații, este bine să se țină cont de un truc simplu și eficient. Astfel carnea va fi suculentă și va avea un gust aparte.

Tot ce trebuie să faci este să poziționezi grătarul astfel încât pe suprafața lui să existe două zone cu temperaturi diferite. Una dintre ele trebuie să aibă o temperatură mai ridicată, în timp ce alta trebuie să aibă o temperatură mai scăzută. În zona cu temparatură ridicată, focul trebuie să fie mai puternic.

Acolo trebuie să fie pusă carnea prima dată. Când acest aliment trebuie lăsat acolo până începe să își schimbe culoarea. După aceea, carnea va fi mutată în zona în care focul nu este la fel de puternic, iar temperatura este mai scăzută. Trebuie lăsată la foc mic până când este gata.

De asemenea, pentru a avea un gust deosebit, este indcat să lași carnea la marinat cel puțin o zi. În felul acesta, toate aromele vor pătrunde în carne, iar la final, gustul acestui aliment va fi unul deosebit.

Așadar, data viitoare când prepari carne pe grătar, ai putea încerca să ții cont de trucul de mai sus. De asemenea, dacă vei lăsa carnea la marinat, atunci gustul acestui aliment va fi cu siguranță unul deosebit. Sunt trucuri simple și eficiente pe care le poți folosi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top