Connect with us

Revistateo.ro

Cum faci cartofi prajiti fara ulei

Garnituri

VIDEO. Cum faci cartofi prajiti fara ulei

E timpul sa fim sinceri! Ne plac cartofii prajiti, insa acestia sunt foarte nesanatosi daca sunt pusi in tigaie, incinsi in ulei. Iata o metoda alternativa de a face cartofi prajiti fara ulei.

Cum faci cartofi prajiti fara ulei

Cartofii prajiti pot fi si sanatosi si hranitori. Cartofii, in general, sunt recomandati in dieta noastra de zi cu zi. Contin o serie de vitamine importante, minerale si amidon. Cartoful contine mai multa apa si nu ingrasa atat de tare, cu conditia sa nu fie asortat cu ulei, sosuri grase sau carne prost gatita.

Tot ce trebuie sa faci ca sa obtii cartofi prajiti fara ulei este sa ii tai la fel ca si cum i-ai prepara in tigaie, sa ii pui intr-un vas cu apa rece timp de cateva minute (ca sa se scurga bine de tot) si apoi sa ii adaugi intr-un bol in cuptorul cu microunde.

Dupa aproximativ 2-3 minute, scoate cartofii din microunde si pune-i intr-o tava la cuptor. Pune cartofii in tava si condimenteaza-i. Daca vrei neaparat sa folosesti ulei, pune ulei de masline doar un strop in tava lasata la incalzit. Rezultatul te va face sa iti lingi degetele de placere!

5 feluri în care poți prepara cartofii dulci

O noua varianta de cartofi la cuptor! Trebuie sa ii incerci!

Cu ce poti combina cartofii prajiti?

Cartofii prajiti merg de minune cu branza. Alege branza de vaci sau branza de oaie pentru un plus de savoare si sanatate si evita cu orice pret maioneza, sosurile albe din comert sau pasta de branza ori branza topita cu tot felul de arome si E-uri. Poti presara pe cartofii prajiti sos de rosii facut in casa, cateva feliute de masline sau patrunjel.

Cartofii se potrivesc cu aproape orice fel de carne. Pieptul de pui la gratar este cea mai usoara varianta pentru acest anotimp, asa ca, daca nu vrei sa iti incarci prea mult stomacul cu vremea caniculara de afara, alege varianta asta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top