Connect with us

Revistateo.ro

cartofi la cuptor

Garnituri

O noua varianta de cartofi la cuptor! Trebuie sa ii incerci!

Daca iti place sa mananci cartofi la cuptor, poti incerca intotdeauna o noua reteta. Iata cum sa ii pregatesti astfel incat sa fie aromati!

De cartofii la cuptor nu te poti plictisi niciodata: nu sunt greu de facut, sunt gustosi, ideali pentru cina, dar si pentru pranzul de la serviciu. Vezi in reteta de ce aceasta varianta este atat de speciala!

Cartoful este unul dintre acele alimentele care nu ingrasa atat de tare cum credeai! Poti sa faci o multime de preparate cu cartofi, care sa nu te coste mult dar care sa inlocuiasca cu succes o friptura! Vezi cum sa pregatesti cartofi la cuptor deliciosi!

Si pentru ca nimic nu se pierde, totul se transforma, citeste aici: A aplicat coji de cartofi pe par si a scapat de firele de par albe!

CITESTE SI: 5 feluri în care poți prepara cartofii dulci

INGREDIENTE

1 kilogram de cartofi
5 catei de usturoi
sare
piper
rozmarin

Ingredientul cheie pentru aceasta dieta este untura de rata! Ok, nu este cel mai dietetic produs, dar este atat de gustoasa, incat francezii o folosesc in multe dintre celebrele lor preparate. Include-o in reteta de cartofi la cuptor si vei avea o reteta cu o savoare unica!

PREPARARE

Incinge cuptorul la foc iute. Fierbe cartofii in coaja timp de 10 minute. Nu trebuie sa fiarba complet, ci doar sa se inmoaie.

Pune-i in apa rece si cand poti pune mana pe ei, curata-i de coaja. Taie cartofii in 6 sau felii medii (bine, ii poti taia rondele sau cubulete, cum iti place). Aseaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune condimentele si piseaza usturoiul deasupra.

Din loc in loc pune untura de rata (poti folosi si chiar si de porc, desi reteta nu va iesi la fel de gustoasa). Lasa cartofii la cuptor pentru 40-50 de minute, pana cand devin aurii.

Cartofii se aşază într-o tavă adâncă, se adaugă frunzele de salvie, usturoiul şi untura de raţă. Se potrivesc de sare şi piper, apoi se dau la cuptor 40-45 de minute, până când capătă o crustă aurie, crocantă.

Daca nu vrei sub nicio forma sa folosesti grasime animala, unge cartofii cu putin ulei ca sa ii ajuti sa se rumeneasca. Vor fi gustosi si asa.

Pofta buna!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top