Connect with us

Revistateo.ro

cafea

Stiri

Bei prea multă cafea? Uite cum scapi de dependența de cofeină

Suntem obișnuiți să consumăm cafea în cantități foarte mari, fie că suntem la job sau ieșim în oraș cu prietenii, cafeaua este nelipsită. Uite cum scapi de dependența de cafea!

Fiecare dintre noi consumă cel puțin două căni de cafea pe zi, iar acest obicei se poate transforma într-unul nesănătos pentru inima și organismul tău și poate creea chiar dependență. Dacă te numeri printre acei oameni care beau cafea în exces atunci trebuie să știi că ești expus la boli precum cele gastrointestinale, tensiune arterială, anemie, boli coronariene și chiar cancer.

CITȘTE ȘI: CARE ESTE LEGĂTURA DINTRE CAFEA ȘI SINUCIDERE

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încerci să renunți la consumul de cafea treptat. Nimeni nu spune ca de mâine să nu mai bei cafea de loc. Este cunoscut faptul că o ceașcă de cafea pe zi îți aduce beneficii dar nu mai mult de atât. Așadar încearcă să micșorezi pe cât se poate numărul ceștilor pe care le consumi în decursul unei zile întregi.

O idee bună pe mai departe este să bei cafea decofeinizată, iar această schimbare trebuie să fie făcută treptat. Așadar, poți să încerci fie să bei când o ceșcă decofeinizată când una normală, sau, de ce nu, poți încerca să le combini.

După ce ai trecut și de acest pas, poți încerca să înlocuiești cafeaua de dimineață cu o altă băutură. Încearcă o ciocolată caldă sau o ceașcă de ceai negru, asta dacă preferi o băutură caldă dimineața. Ceaiul negru poate fi consumat fără niciun fel de probleme. Acesta este un aliat de nădejde deoarece protejează organismul de diverse boli cardio-vasculare, scade colesterolul și reglează greutatea corporală. Dantura este protejată și apariția cariilor și a plăcii bacteriene sunt împiedicate datorită consumului de ceai negru.

Ceaiul negru este un minunat înlocuitor al cafelei și datorită faptului că mărește nivelul de energie al organismului, stimulând inima, sistemul respirator și creierul.

Sursa foto: zastavki.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top