Connect with us

Revistateo.ro

Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile

Cuplu

Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile

Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile, cel puțin asta susține antropoloaga Helen Fisher. Specialista spune că îndrăgosteala este o adicție naturală care poate fi dăunătoare, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Helen Fisher, antropoloagă la Universitatea Rutgers din New Jersey, a studiat timp de 30 de ani relațiile de cuplu, pentru a identifica cum se trăiește iubirea în doi, care sunt obiceiurile sexuale în pereche și mai ales cine iubește primul: bărbatul sau femeia?

CITEȘTE ȘI: 21 DE SFATURI CA SĂ MENȚII VIE RELAȚIA SEXUALĂ

„Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile”, spune Helen Fisher. Aceasta continuă zicând că există mai multe studii care vorbesc despre indicele talie-șold (un număr care se obține prin raportul dintre șold și talie). La femeie, acest indice trebuie să prezinte o diferență între talie și șold de 0,70, care este indicativul sănătății femeii.

Bărbații sunt atenți la acest aspect la femei, întrucât aceștia își doresc soții sănătoase care să le ofere copii frumoși și sănătoși. Femeile, în schimb, sunt atente la alte detalii când se îndrăgostesc și vor o relație pe termen îndelungat. Acestea iau în calcul nu aspectul fizic, la fel ca bărbații, ci protecția psihologică și financiară pentru ca ele să poată crește un copil pe viitor.

Antropoloaga definește hormonii și substanțele chimice responsabile cu iubirea și sexul în felul următor: dopamina are rolul de explorare (caută aventura, riscă, încearcă), serotonina construiește, testosteronul are rolul executiv, este directorul iar estrogenul este negociatorul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top