Connect with us

Revistateo.ro

Bananele - beneficii incredibile și rețete pentru păr

Par & Coafuri

Bananele – beneficii incredibile și rețete pentru păr

Coapte, cu o textură bogată și delicioasă, bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe, ușor accesibile pe tot parcursul anului. Aceste fructe minunate merită cu adevărat să fie iubite și veți afla chiar acum de ce. Iată câteva beneficii incredibile și rețete pentru păr!

Bananele sunt bogate în potasiu, uleiuri naturale, carbohidrați și vitamine care înmoaie firul de păr și protejează elasticitatea naturală a acestuia. De asemenea, aceste substanțe previn despicare și ruperea vârfurilor. Bananele oferă strălucire, ajută la creșterea părului și la combaterea mătreții. La fel ca și măștile pentru față, măștile cu banane pentru păr oferă strălucire imediată și îmbunătățesc vizibil calitatea firului.

Pentru un păr mai fin, amestecă o banană coaptă, cu puțin avocado și lapte de cocos cât să formezi o pastă. Aplic-o pe părul umed și așteaptă 20 de minute. În loc de avocado poți adăuga cacao, care va evidenția culoarea naturală a părului tău.

Pentru strălucire, amestecă într-un blender o banană coaptă, 2 linguri de ulei de măsline și un albuș de ou. Lasă masca aproximativ jumătate de oră să poată să acționeze, după care spală-ți părul cu grijă și aplică un balsam.

Dacă vrei să tratezi căderea părului, fă o mască din banane și iaurt pe care să o ții în cap 15 de minute, înainte să te speli.

Pentru părul uscat, amestecă 3 linguri de miere cu o banană și aplică pasta pe părul umed. Pentru cel deteriorat, fă o mască din banane și câteva picături de ulei de migdale. Vitaminele A și C prezente în banane, alături de vitamina E din uleiul de migdale, hidratează părul și ajută la refacerea vârfurilor despicate.

Când aplici oricare dintre aceste măști, trebuie să ții cont de două aspecte importante. În primul rând, asigură-te că ai sfărâmat bananele foarte bine. Cel mai indicat este să folosești un blender. Nu vrei să rămâi cu bucăți de banane în păr. În al doilea rând, aplică măștile pe părul puțin umed, deoarece acest fruct are tendința să se lipească de firul de păr. Astfel îți va fi mai ușor să îndepărtezi masca.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top