Connect with us

Revistateo.ro

Diverse

Azi e sărbătoare – Sfântul Efrem Sirul. Ce au spus preoții în biserici

Astăzi e o sărbătoare importantă în lumea creștin-ortodoxă. Este pomenit Sfântul Efrem Sirul.

Se spune că toți cei deznădăjduiți care spun astăzi o rugăciune către Efrem Sirul vor avea parte de rezolvări imediate ale problemelor lor și vor simți căldura și protecția lui Dumnezeu.

Preoții au îndemnat astăzi la pace și la unitate în bisericile ortodoxe. Preoții au amintit de povestea vameșului și a Fariseului.

Predica spusă de preoți astăzi sună în felul următor: „Doi oameni s-au suit în Biserică să se roage.

Unul Fariseu și altul Vameș. Fariseul stând, așa se ruga întru sine: Dumnezeule, mulțumescu-ți, că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, preacurvari, sau ca și acest Vameș.

Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.

Iar Vameșul de departe stând nu vrea nici ochii săi la cer să îi ridice, ci își bătea pieptul său zicând: Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosului.

CITESTE SI: Un preot din judetul Sibiu a tinut o predica tulburatoare in prima duminica din Postul Pastelui

Rugăciunea rostită în fiecare dimineaţă de Arsenie Boca

Rugăciunea de seară către Sfântul Ioan Damaschin

A mers la poarta Mănăstirii Frăsinei ca să demonstreze că blestemul care le interzice femeilor intrarea acolo nu există. Ce a pățit tânăra după doar câteva minute

Zic vouă, s-a pogorât acesta mai îndreptat la casa sa, decât acela, că tot cel ce se înalță pre sine, se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța” (Luca 18, 10-14).

Rugăciunea catre Sfântul Efrem Sirul care trebuie spusă azi

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău.

Așa, Doamne, împărate, dăruiește-mi că să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea Sfântului Efrem Sirul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top