Connect with us

Revistateo.ro

Sărbătoare astăzi. Sfântul Prooroc Elisei, pomenit pe 14 iunie

Credinta

Sărbătoare astăzi. Sfântul Prooroc Elisei, pomenit pe 14 iunie

Astăzi este sărbătoare. Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Elisei, care este urmașul lui Ilie. Pentru a avea belșug, ai putea rosti și tu o rugăciune în această zi. Este vorba despre rugăciunea pentru belșug rostită de Aliseu. Vei găsi rugăciunea în rândurile care urmează.

Astăzi, 14 iunie, este sărbătorit Sfântul Prooroc Elisei

Sfântul Prooroc Elisei este făcător de minuni. Printre minunile sale se numără despărțirea apelor Iordanului, precum și îndulcirea apelor amare de la Ierihon. De asemenea, se spune că a înmulțit untdelemnul unei văduve sărace, dar a și orbit oștirea siriană.

Crștinii îl sărbătoresc pe Elisei pe data de 14 iunie. Ziua mai este cunoscută și ca Aliseu sau Aliseul Grâului. Este protectorul agriculturii și asigură belșug și mâncare pe masa oamenilor, dar și recolte bogate. Mai jos vei găsi și rugăciunea ce poate fi adresată către Sfântul Prooroc Elisei.

Rugăciunea către Sfântul Prooroc Elisei:

”Să cântăm Domnului, Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preaslăvit. Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Bucură-te Proorocule Elisei, care te-ai arătat întocmai cu îngerii, vieţuind în trup ca fiind fără de trup.

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea către Sfânta Tatiana. Te ajută dacă o rostești 9 zile la rând

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea celor 9 marți. Se rostește 9 marți la rând pentru a-ți schimba viața
Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Păzindu-ţi, proorocule, ochiul sufletului cel fără materie, cu raza Duhului, te-ai învrednicit a vedea cele viitoare. Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cere de la Dumnezeu, Elisei, vindecare pentru cei ce bolesc şi curăţire de greşeli, pentru cei ce curat te laudă. Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. Să cântăm Domnului, Celui Ce bine a voit să Se întrupeze fără de sămânţă din Fecioară, spre scăparea şi izbăvirea noastră.”

Sfântul Prooroc Elisei a fost agricultor. Ilie l-a chemat la misiunea de proorc, în urma unei porunci divine. Elisei l-a urmat pe Ilie și și-a părăsit casa și familia. L-a urmat pe Ilie până la înălțarea la cer a acestuia. Atunci i-a preluat cojocul, dar și darul profetic.

Sursă foto: Doxologia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top