Connect with us

Revistateo.ro

Părinții îi organizează Crăciunul în avans, pentru că medicii nu îi mai dau mult de trăit. Copilul are o singură mare dorință.

Life

Are nouă ani și știe că va muri în scurt timp. Ultima dorință a acestui copil te va înduioșa până la lacrimi

Pentru majoritatea oamenilor, Crăciunul vine în același timp în fiecare an. Însă pentru Jacob Thompson, un pacient bolnav de cancer în stadiu terminal, ziua festivă ajunge mai devreme – și va fi ultima lui sărbătoare.

Jacob suferă de neuroblastom, un tip de cancer care se dezvoltă ȋn celulele nervoase din mai multe zone ale corpului. El are doar 9 ani.

Potrivit paginii GoFundMe, înființată de mama lui Jacob, familia l-a adus la spitalul de copii Barbara Bush pe 11 octombrie. Atunci ei au primit vestea tristă că mai are o lună de trăit.

Jacob luptă împotriva neuroblastomului, un cancer care se formează în celulele nervoase, de la începutul tratamentului, adică de la vârsta de 5 ani. Acesta s-a răspândit în cap și în șold, iar tratamentul a fost considerat fără succes.

Pentru că timpul se scurge și viața lui se duce odată cu el, familia a decis să petreacă Crăciunul în avans, așa cum îi este dorința copilului.

În ziua cea mare, camera lui se va transforma într-un peisaj de poveste – zăpadă, brad și chiar și Moș Crăciun îl va vizita. Jacob are o singură cerere: să primească multe felicitări, pentru că asta îi aduce bucuria de Crăciun.

El a început deja să primească felicitări. Prima a venit de la prietenul său, care a desenat un pinguin, pasărea sa preferată. Potrivit mamei lui Jacob, Michelle Thompson Simard, spune că motto-ul fiului este: „trăiește ca un pinguin”. Ea îi spune că în cuvintele lui Jacob înseamnă că „fii prietenos, să stați unul lângă celălalt”.

Ultimul Crăciun petrecut cu familia

„Jacob iubește sezonul de sărbători. Dorim ca el să știe că dorințele de Crăciun devin realitate și că există oameni buni care au grijă de el în întreaga lume.”, a spus mama lui.

Povestea lui s-a răspândit în țară și în lume, felicitările și cadourile au început să apară. El spune că orice jucărie va fi trimisă, el o va fi împărți cu toți copiii care se află la Spitalul de Copii Barbara Bush la Centrul Medical din Maine.

Jacob a avut parte de o bucurie imensă. El s-a întâlnit cu membrii echipei de hochei de la Universitatea Maine. I-au adus un tricou semnat, pe care l-a purtat pentru a face fotografii.

Părinții sunt devastați, dar sunt conștienți că trebuie să țină pasul cu viața, așa cum vrea ea.

„Mie și tatălui său ni s-a spus că ar trebui să petrecem cât mai mult timp cu el. În plus,  ar trebui să începem să facem aranjamente pentru momentul în care el va părăsi această lume, pentru momentul în care el se va despărți de noi.”

Printre lacrimi și durere, mama băiețelului a povestit pentru o televiziune locală că depun eforturi, uneori imposibile, de a ascunde durerea din inimile lor. Ei plâng pe ascuns și când sunt cu el se joacă, povestesc și râd. Asta își doresc să simtă, atât cât va mai avea de trăit.

Părinții speră ca fiul lor să primească cât mai multe felicitări, pentru a-i fi îndeplinită dorința lui și pentru a simți grija oamenilor pentru el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top