Connect with us

Revistateo.ro

Un produs pe care il consumi zilnic are efecte negative asupra sanatatii tale. Iata care este alimentul la care trebuie sa renunti ca sa traiesti mai mult.

Stiri

Alimentul la care trebuie sa renunti ca sa traiesti mai mult

Doctorul Aseem Malhotra, un cardiolog renumit si consilier pe probleme de obezitate si de boli asociate cu regimurile alimentare, sustine ca zaharul procesat este principala cauza a deceselor din lumea Occidentala si ca renuntarea la acest aliment ar putea sa prelungeasca durata de viata.

Intr-un articol publicat pe site-ul medical The Hippocratic Post, acesta isi explica teoria. El spune ca zaharul procesat este principalul responsabil pentru obezitate, diabet si afectiuni cardiace.

„Cred ca zaharul procesat este principala cauza a deceselor din Lumea Occidentala. Nu doar pentru ca duce direct la obezitate, ci si pentru ca este un factor major de risc pentru multe boli cronice, precum diabetul de tip doi sau afectiunile inimii. Acest lucru se intampla pentru ca zaharul rafinat si carbohidratii ajung mai repede in fluxul sangvin si forteaza pancreasul sa produca insulina.

Citeste si: Vrei sa renunti la zahar? Vezi ce inlocuitori poti folosi

Citeste si: Ce sa incluzi in dieta ta ca sa elimini ZAHARUL din sange!

Treptat, corpul incepe sa devina mai rezistent la efectele insulinei. Nu doar ca acest lucru duce la diabet de tip 2, dar este foarte strans legat si de dezvoltarea bolii Alzheimer si a altor forme de dementa”, a spus doctorul.

 

El a oferit cateva sfaturi pe care le da pacientilor sai, care vor sa elimine zaharul procesat din dieta lor zilnica.

„Pentru inceput, le spun sa evite la micul dejun cerealele procesate, deoarece contin cantitati masive de zahar. Ar putea sa le inlocuiasca cu o omleta, intrucat aceasta are proteine, sau cu un terci de ovaz, care elibereaza lent zaharul in sange. Se pot consuma si fructe precum murele sau zmeura, deoarece au antioxidanti si vitamina C. O alimentatie de acest gen mentine sistemul imunitar in forma maxima, eliminand astfel unii din factorii care duc la imbatranire prematura”, a mai spus doctorul.

El recomanda evitarea sucurilor acidulate, foarte bogate in zaharuri, afirmand ca acestea distrug dintii si maresc riscul de obezitate la copii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a fixat o limita de sase lingurite de zahar pe zi pentu un adult, iar ghidul dietetic din SUA sugereaza ca limita pentru copiii sub opt ani ar trebui sa fie de doar trei lingurite.

O cutie de suc acidulat poate contina pana la de trei ori mai mult zahar decat aceasta limita.

foto: belladivalifestyle.com

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top