Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Alimentele s-au ieftinit, dar ce se întâmpă de la 1 iulie ne face mai săraci!

DE LA 1 IULIE DEVENIM PUȚIN MAI SĂRACI. Guvernul României se bazează pe o creștere economică din consum, fapt pentru care a decis reducerea TVA la alimentele de bază, începând mai întâi cu pâinea și produsele de panificație și apoi cu lactatele, carnea, fructele și legumele, de la 1 iunie.

De luni, românii cumpără alimente mai ieftine cu 15%, TVA-ul inițial fiind de 24%. Vestea proastă vine însă tot de la guvernanți. Începând cu 1 iulie și până în anul 2018, prețul gazelor va crește în fiecare an cu câte 5%. De la 1 iulie, populația României va plăti ma mult pentru gazul consumat, în urma convenției cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

CITEȘTE ȘI: TU ȘTII CÂT TE ÎNGRAȘĂ UN SINGUR CROISSANT?
„Preţul gazului va creşte cu câte 6 lei/MWh în fiecare an, până în 2018. Am reuşit să convingem FMI să ne oprim la 78 de lei/MWh, de la 90 de lei/MWh cât doreau ei iniţial”, scrie economica.net.

„Prețul final va crește cu circa 5 — 8% în medie de la 1 iulie, calculat pentru anul 2015-2016. Este vorba de o medie pentru că prețul pe regiuni va depinde de fiecare operator în parte. Această majorare se va simți practic mai mult de la 1 decembrie deoarece până atunci consumul este mic și nu se mai consumă gaze pentru încălzire”, a explicat Niculae Havrileț de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), notează realitatea.net.

Vestea proastă vine după ce de la 1 aprilie anul acesta, prețul gazelor naturale a scăzut cu 3,9%, pentru consumatorii casnici. Furnizorii de gaze din sudul țării vin cu o noutate, de la 1 iulie, pe lângă scumpirea valabilă în toată țara: vor trece pe factura estimarea facturilor din următoarele două luni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top