Connect with us

Revistateo.ro

alimente necesare pentru un somn linistit

Naturiste

Alimente potrivite pentru un somn linistit

O problema frecventa intalnita la majoritatea oamenilor este Insomnia . Unii  au probleme pana adorm , doar, altii spun ca nu dorm toata noaptea. Modificari mici in obiceiurile dumneavoastra alimentare vor remedia problema aceasta. Aveti aici o lista de alimente care va pot ajuta sa dormiti mai bine .

Inainte de a merge la culcare mancati produse lactate

Un pahar de lapte caldut inainte de culcare are un efect relaxant si va ajuta sa puteti dormii mai bine. Alimentele lactate contin aminoacid triptofan care ajuta la cresterea melatoninei si secretoninei din sange. Nivelurile acestea crescute ajuta la obtinerea  unui somn linistit.Recomandat este sa nu mergeti la culcare cu senzatia  de prea plin. Avantaj suplimentar al produselor lactate este faptul ca ele sunt bogata in calciu si minerale. Alegeti un iaurt cu un continut scazut de grasimi pentru o digestie mai usoara si pentru a evita riscul de obezitate.

Ovazul in gustarea de seara 

O alta sursa buna de melatonina si tripofan care ajuta la o odihna mai buna , este ovazul.De asemenea este bogat in magneziu si calciu si ofera o calitate buna somnului. 

Mancati banane

Bananele  sunt bogate in magneziu si potasiu si reduc spasmele musculare prin relaxarea muschilor.Sunt bogate si in tripofan care ajuta somnul. Bananele sunt recomandate persoanelor care nu se pot odihni noaptea din cauza spasmelor musculare.

Peste gras la cina

Daca va place sa mancati peste, alegeti un peste gras precum sardine si macrou, bogati in acizi grasi si omega 3. Crescutul aport de acizi grasi  promoveaza nivelul de tripofan al organismului care stimuleaza nivelul de melatonina ce asigura un somn odihnitor si linistit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top