Connect with us

Revistateo.ro

Alimente pentru circulatia sangelui

Stiri

Alimente pentru circulatia sangelui

Tensiunea prea mare sau prea mica au mare legatura cu ce fel de alimente consumi pentru circulatia sangelui. Iata lista!

Proasta circulatie a sangelui poate fi observata foarte usor. Cele mai cunoscute simptome sunt mainile si picioarele reci, cresterea in volum a gambelor sau oboseala cronica.

Alimente pentru circulatia sangelui: Merele

Merel contin fibre, pectine si polifenoli. Stai asa, ce sunt astea? Sunt elementele principale care reduc colesterolul rau ce se instaleaza in corp si alti compusi care agreseaza sangele.

Capsunii

Alimentele rosii, in general, sunt foarte bune pentru inima ta. Capsunii, datorita flavonoidelor, reduc riscul de a suferi un atac de cord. Flavonoidele ajuta la dilatarea arterelor.

Apa

Apa noastra cea de toate zilele ajuta la oxigenarea sangelui. Medicii recomanda consumul a minimum doi litri de apa pe zi. Daca nu iti place sa bei apa, fa-ti o limonada sau incearca sa o bei cu frunze de menta.

Îmbunătățește-ți circulația cu acest ceai

HUFF.RO: Video WOW! Uite ce se intampla in interiorul inimii

Orezul integral

Alimentele bogate in potasiu, precum fulgii de ovaz, orezul si cerealele integrale contin potasiu, mineral care imbunatateste circulatia sanguina.

Ghimbirul

Bea ceai de ghimbir sau introdu mai des acest ingredient in retetele tale. Ghimbirul este un dusman declarat al colesterolului rau din sange. Totodata, acest ingredient previne formarea cheagurilor de sange.

Carnea de pui

Iti place puiul? Numai bine! Daca nu esti fan al carnii de porc (un pericol mare pentru sanatatea inimii), atunci alege cu incredere carnea de pui sau de curcan. Aceasta carne e bogata in vitaminele E si B12, doua elemente care ajuta la decongestionarea ‘traficului’ sanguin.

Prajelile, prajiturile si in general preparatele care contin ulei sau untura sunt periculoase atat pentru sanatatea venelor tale cat si pentru inima. Colesterolul rau se formeaza in sange din cauza produselor de tip fast food, a alimentelor prajite precum cartofii pai sau snitelurile de porc.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top