Connect with us

Revistateo.ro

VIDEO! Incredibil! Un australian a donat sânge timp de 60 de ani. Astfel a salvat 2,4 milioane de copii

Inedit

VIDEO! Incredibil! Un australian a donat sânge timp de 60 de ani. Astfel a salvat 2,4 milioane de copii

James Harrison are o poveste incredibilă. Pensionarul a donat sânge timp de 60 de ani. Aproape săptămânal a făcut lucrul acesta. Mai este cunoscut și ca ”Omul cu brațul de aur”. Acum, bărbatul din Australia are 81 de ani. A salvat nu mai puțin de 2,4 milioane de copii. Sângele său are anticorpi speciali care luptă împotriva bolii Rhesus. Află informațiile legate de povestea incredibilă a bărbatului.

James Harrison este australianul care a donat sânge timp de 60 de ani. A salvat milioane de copii. Povestea incredibilă

Sângele australianului conține anticorpi unici. Aceștia sunt folosiți pentru a se face injecția Anti-D, folosită pentru a lupta împotriva bolii Rhesus. Această afecțiune apare atunci când sângele mamei începe să atace celulele copilului nenăscut. Se poate ajunge la cazuri grave precum leziunile cerebrale, ori chiar moartea copilului. Afecțiunea apare în momentul în care mama are grupa de sânge RhD negativ, iar copilul nenăscut are grupa RhD pozitiv, pe care l-a moștenit de la tată, scrie CNN.

James Harrison a decis să doneze sânge în urma unei întâmplări din viața sa. Avea 14 ani atunci când a fost supus unei intervenții chirurgicale. Transfuziile de sânge i-au slavat viața. Atunci a decis să salveze și el viața celor ce suferă.

CITEȘTE ȘI: O adevărată lecție de viață! Ce a făcut un băiețel după ce a zgâriat o mașină cu trotineta

CITEȘTE ȘI: De ce ți se face pielea de găină

După câțiva ani de la acea întâmplare, medicii au făcut o descoperire interesantă legată de sângele bărbatului. Au aflat că sângele lui conține anticorpi speciali ce pot fi folosiți pentru a se face injecții anti-D.

Se pare că medicii nu știu cu exactitate care este motivul pentru care bărbatul are acel tip de sânge. Sunt de părere că ar putea fi de la transfuziile primite la vârsta de 14 ani.

În Australia, James Harrison esste considerat un erou național. Datorită generozității sale, bărbatul a câștigat mai multe premii. Cu câteva zile în urmă, bărbatul a donat sânge pentru ultima dată. Asta deoarece în Australia este interzis acest lucru după vârsta de 81 de ani.

Găsești informații despre acest subiect și în materialul video de mai jos.

Sursă foto: CNN

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top