Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care combat astenia de primavara

Stiri

Alimente care combat astenia de primavara

Una din 10 persoane este afectata de astenia de primavara, cu zile bune inainte de schimbarea ceasului si a echinoctiului acestui sezon. Afla informatii pretioase despre cum poti combate aceasta afectiune psihologica hranindu-te.

Ziua devine mai lunga, iar noaptea se scurteaza. Acest lucru, desi ne incanta pentru ca asteptam cu nerabdare primavara, cauzeaza serioase probleme de sanatate.

Moleseala de iarna trebuie inlocuita cu energie, dar de unde procuram aceasta energie?

Meniu de mic dejun special anti astenie

La micul dejun poti incerca mai multe combinatii de alimente: chifla de cereale integrala cu branza, iaurt cu fructe, paine de cereale integrale cu unt de arahide sau fructe verzi, oua fierte cu castraveti, omleta cu paine prajita sau fulgi de ovaz cu stafide si iaurt natural.

Culori de primăvară care îți reflectă starea de spirit

Dieta de primăvară care te scapă de astenie

Alimentele care combat astenia de primavara in timpul zilei

1. Carnea de pui. Proteinele sunt inamicele numarul 1 a starii de oboseala accentuata cauzata de schimbarea anotimpului. Consuma cu incredere salate care sa contina pui. Poti incerca si pieptul de pui la gratar, insa nu exagera cu uleiul si nu il consuma cu cartofi prajiti.

2. Cafeaua. Poate ca nu te-ai fi asteptat la asta, insa cafeina ajuta organismul sa se adapteze oricarei situatii, inclusiv schimbarilor de vreme.

Medicul John Alfred de la Institute of Food Technologists sustine ca aceasta bautura consumata cu preponderenta dimineata face ca inima sa pompeze mai repede si accelereaza respiratia, stimuland organismul de doua ori mai mult.

3. Alimente care au carbohidrati simpli. Consumul de carbohidrati este recomandat pentru maximizarea potentialului organismului de a absoarbe energie atunci cand ziua se lungeste. Alege legume cu miere, cartofi, dovleci sau morcovi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top