Connect with us

Revistateo.ro

insomnii

Stiri

Ai INSOMNII? Iata TOP 4 alimente care te ajuta sa dormi!

Vremea de afara nu te lasa sa dormi? Suferi de astenie de toamna? Sau poate ai prea multe pe cap si stresul iti provoaca insomnii? Poti sa scapi de aceasta problema daca mananci, inainte de culcare unul dintre urmatoarele alimente!

4. Hummus – pasta de naut cu specific mediteranean este delicioasa si te ajuta sa adormi datorita faptului ca iti regleaza nivelul de zahar din sange, reduce aciditatea stomacului si ajuta creierul sa elibereze hormoni ce te ajuta sa adormi mai repede.

CITESTE SI: Nu e bine sa dormi cu FATA PE PERNA. Motivul este INCREDIBIL!

CITESTE SI: 3 lucruri grave care ti se intampla daca dormi cu PARUL UD

Pentru o gustare rapida, combin hummusul cu putina branza, de asemenea un aliment ce te ajuta sa adormi, caci regleaza productia de melatonina, care controleaza ciclul somn-veghe.

3. Orez – daca nu te-ai fi gandit ca orezul este o gustare pe care sa o mananci in pat, iata ca te ajuta sa scapi de insomnii. Un bol mic cu orez simplu iti furnizeaza destula glucoza pentru a-ti mentine creierul linistit pe tot parcursul noptii.

Daca nu vrei sa mananci orez gol, il poti combina cu putin lapte si o lingurita de miere, alimente care si-au castigat popularitatea pentru efectul lor impotriva insomniilor!

2. Banane – incepi sa te intrebi cate beneficii mai au aceste fructe. Iata ca sunt minunate si atunci cand nu ai chef de somn: contin magneziu si potasiu, doua minerale care iti relaxeaza muschii si induc somnul. Ca sa aiba efect, mananca o banana mica cu o ora sau doua inainte de ora de culcare.

1. Nuci sau migdale – sunt surse de magneziu si melatonina, care ajuta organismul sa se relaxeze iar tu sa dormi linistit. In plus, au nenumarate beneficii pentru sanatate, in special pentru inima.

Nu in ultimul rand, poti sa bei ceai de levantica – este cunoscut pentru efectele sale calmante, plus ca poate inlocui cu succes somniferele. Tu ce aliment folosesti ca sa adormi?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top