Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ai accepta să fii mamă purtătoare? Vezi ce spune un psihiatru despre implicațiile acestui fenomen!

Tema acestui articol este una extrem de controversată. A fi sau a nu fi mamă purtătoare pare a fi întrebarea secolului în privința maternității. Un cunoscut medic și psiholog din Argentina vorbește despre cât de delicată este această temă.

În procesul pe care îl implică nașterea unui alt copil sunt implicați o serie de factori decizionali și psihologici: cine e adevărata mamă? are dreptul mama-surogat să ”își” vadă copilul în timp? de ce mama surogat acceptă să poarte copilul altcuiva?

Ce se întâmplă de fapt: închirierea sarcinii este un fenomen în creștere în toată lumea. Dacă cineva are senzația că acest proces este unul la care recurge doar cuplurile de homosexuali, se înșeală. Există foarte multe cupluri de heterosexuali care, din diferite motive, nu pot avea copii, astfel încât aleg să plătească o altă femeie care să le nască pruncul.

CITEȘTE ȘI: A RĂMAS GRAVIDĂ DE 17 ORI DAR CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACEEA E DESPRINS DIN FILME
Procedura are loc în felul următor: se extrag ovulele unei femei și mostre de spermă ale bărbatului și se formează în laborator embrioni care sunt apoi introduși în uterul mamei care s-a angajat să fie purtătoarea sarcinii. vezi mai jos ce spune despre acest subiect doctorul Luisa Baron, psihiatru, directoarea unui centru de reproducție asistată din Argentina.

ÎN CE CAZURI SE RECOMANDĂ LUAREA UNEI ASTFEL DE DECIZII?
„Motivele pentru care este necesar să se recurgă la această metodă sunt agenezia uterină (femeia care își dorește un copil are uterul nedezvoltat, la stadiul unei copile, ceea ce face imposibilă nașterea) sau toxemia gravidică – o stare patologică ce apare după a 20-a săptămână de sarcină și pune în pericol sănătatea copilului dar și a mamei”, spune Luisa Baron.

CINE E ADEVĂRATA MAMĂ?
„Pentru mine, adevărata mamă este cea care gândește, simte, visează și ia decizia ca un copil să se nască”, spune psihiatrul.

ESTE O SOLUȚIE BUNĂ DE A AVEA UN COPIL?
„După ce am asistat numeroase perechi ce au trecut prin acest procedeu sunt convinsă că, în cazurile în care nu există o altă soluție, este o manieră foarte frumoasă de a forma o familie. Maternitatea, paternitatea și stabilitatea emoțională de care are nevoie un copil sunt relaționate cu istoria recentă, cu personalitatea părinților care îl cresc, cu afecțiunea cu care este tratat de părinți și nu are nicio legătură viața intrauterină”, închide medicul argentinian.

România permite nașterea unui copil prin intermediar. Deși legea are numeroase lacune (pe care le putem dezbate într-un alt material viitor) pentru serviciile unei mame surogat este nevoie încheierea unui acord notarial prin care femeia aleasă să se angajeze a renunța la copil, la naștere, în favoarea părinților biologici.

Sursa foto: closetconflicts.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top