Connect with us

Revistateo.ro

Află tot despre epilarea cu ceară pentru sezonul cald

Cosmetica

Află tot despre epilarea cu ceară pentru sezonul cald

Epilarea cu ceară în propria locuinţă este probabil cea mai eficientă şi rapidă cale de a scăpa de părul nedorit pentru o lungă perioadă de timp. Iată tot ce trebuie să ştii înainte de a te apuca de ea!

CITEŞTE ŞI: SFATURI PENTRU O EPILARE INGHINALĂ CORECTĂ 

Unele persoane cu pielea sensibilă se pot confrunta cu o uşoară înroşire a zonei epilate şi eventual cu iritaţii în primele zile. Însă acestea sunt reacţii normale şi vor dispărea în câteva ore sau cel tarziu în ziua următoare.

Totuşi, pentru a grăbi procesul de vindecare a pielii este indicat să eviţi sauna, băile fierbinţi sau solarul.  Indicat este să exfoliezi zona epilată în mod regulat, pentru a preveni creşterea firelor de păr crescute pe sub piele care pot duce la iritaţii şi o piele inestetică.

De multe ori auzim acest lucru însă cel mai probabil persoanele care au lansat acest zvon obişnuiau să folosească lama de ras. Epilarea cu ceară îndepărtează părul din rădăcina iar rezultatul nu are cum să fie altul decât un fir de păr mai moale, iar cu cât şedinţele de epilare sunt mai dese cu atât firul de păr va creşte mai greu.

Circulă anumite zvonuri conform cărora ar trebui evitată administrarea de analgezice înainte de epilarea cu ceară deoarece acestea pot provoca reacţii alergice. Însă lucrurile stau exact pe dos: administrarea de analgezice este chiar indicată deoarece ingredientele din acestea pot minimiza disconfortul din timpul sesiunii de epilat şi durerea va fi mult mai uşor de suportat.

Dacă te-am convins că epilarea cu ceară este cea mai bună variantă, trebuie să lăsaţi să crească firul de păr până la minimum 5 mm pentru zona membrelor şi 2 mm pentru zona pubiană. Efectul va ţine circa două săptămâni iar lungimea firului de păr nu va depăşi 0,5 mm.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top