Connect with us

Revistateo.ro

Nicoleta Svarlefus

Inedit

Afla ce spune Nicoleta Svarlefus despre eclipsa de soare

Nicoleta Svarlefus. Interesant acest ciclu de 7 care incepe, la 3 zile dupa ce s-a incheiat un altul, tot de 7, al cuadraturii Uranus-Pluto (2012- 2015). Interesant, de asemenea, este si faptul ca aceasta Eclipsa are loc la gradul 29 Pesti, cu 13 ore inainte de intrarea Soarelui in Berbec (echinoctiul de primavara).

Ne aflam in una din cele mai puternice saptamani ale acestui an, iar aceste zile, pana pe 21 martie, sunt extrem de importante. De fapt, sunt importante abordarea noastra, atitudinea, gradul de constienta.

Suntem la finalul unei perioade de aproape 3 ani, in care cuadratura Uranus-Pluto a fost ca un malaxor puternic in care am avut parte de unele dintre cele mai profunde transformari din intreaga existenta. Atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv, mesajul acestei cuadraturi a fost: „distruge tot, pentru a crea ceva nou”. Si daca ne uitam in interior, dar si in exteriorul nostru, putem vedea efectele. Pentru multi, acest moment este resimtit ca un fel de epuizare accentuata, ca si cand ne-am afla la finalul unui lung maraton. Un fel de confuzie, intrebari precum „si acum ce?” sau „la ce a folosit tot zbuciumul si toate schimbarile?” sunt in mintea si pe buzele multor oameni. Si e de inteles, avand in vedere ca, gratie lui Pluto, responsabil cu curatarea, purificarea si transformarea profunda, ni s-au slabit in mod semnificativ ancorele si tot ceea ce credeam pana acum 3 ani ca este functional si ca va dura.

Insa, tandemul Uranus-Pluto nu prea ne-a intrebat daca vrem sa schimbam si nici cum. Nu este un aspect care sa menajeze. Prin urmare, am fost intr-un fel de tavalug al schimbarilor aparent distrugatoare si am asistat la evenimente in acelasi ton si in jurul nostru. Am facut, multi dintre noi, salturi uriase in constiinta, ni s-au schimbat fundamental perceptiile, convingerile, viata.

Si tocmai pentru ca ne aflam la finalul acestui ciclu si urmeaza Eclipsa de Soare in Pesti pe 20 martie, aceste zile sunt importante pentru integrarea schimbarilor care au avut loc. Prin urmare, nu e momentul sa fortam decizii, ci sa permitem inspiratiei sa apara, constiintei sa se inalte, ideilor sa rasara. Cu cat fortam mai putin, cu atat primim mai mult. E o energie magica aceasta a Lunii noi si Eclipsei de Soare, apoi a echinoctiului, pentru ca ea creeaza contextul unui nou culoar de creatie si de viata.

Innoirea

Am plantat semintele, acum udam terenul. Si alegem drumul nou care ni se deschide in fata. Dar pana pe 21 martie, treaba noastra este sa asiguram eliberarea impuritatilor si toxinelor care mai salasluiesc inca in subconstient. Sa lasam sa iasa negativitatea, sa eliberam credintele care ne limiteaza sa fim creatori deplini in viata noastra, sa fim constienti de procesul prin care trecem.

Acum, tot ce iese la suprafata este pentru a fi elberat. Amintiri, trecut, dureri, incrancenari, povesti… tot ce apare, e pentru a fi eliberat. Povestile si firele care ne leaga de trecutul nostru sau al neamului pot avea putere si ne pot limita cata vreme nu le cunoastem sau nu le eliberam. Cand reflectorul constiintei este asezat pe ele, dispar, isi pierd puterea.

E posibil sa fim mai sensibili in aceste zile, la zgomotul exterior, la emotiile celor din jur… de aceea, ne poate ajuta solitudinea, timpul petrecut in liniste, meditand sau facand ce ne place si ne destinde. Putem fi foarte empatici, si e bine sa folosim asta pentru a curata eventuale resentimente si emotii ingropate, prin compasiune, iertare, acceptare. Astfel, ne facem un dar in primul rand noua insine.

Amintiti-va, acum cel mai important e sa pastram curata fiinta, incepand cu mintea si terminand cu corpul. Sa fim atenti ce ganduri imputernicim, ce alimente consumam, ce cuvinte folosim. Cu cat mai curat este interiorul, cu atat mai multa claritate vom avea si usurinta in alegerea posibilitatilor extraordinare care se arata.

Cu cat eliberam mai mult din ce e vechi, cu atat mai usor va fi sa construim noul. Cu cat ne intoxicam mai putin cu „aoleu” si plangere de mila, cu atat mai mult curaj si incredere vom avea. Iar Uranus in Berbec despre asta ne tot „povesteste” in duetul sau cu Pluto, de cativa ani: „creeaza ceva nou, dar mai intai desprinde-te de ce e vechi si de tot ce te limiteaza sau nu-ti mai foloseste”.

Inclusiv in casele noastre, putem elibera energia stagnanta, facand curatenie, aruncand sau dand mai departe ceea ce nu folosim, ne prisoseste sau ne incurca.

Apoi, e esential sa evitam ganditul in exces, pentru ca acum logica este a inimii, a intuitiei si constiintei, nu a mintii. Prin urmare, ceea ce nu poate fi inteles poate fi simtit. Sa simtim, deci. Si sa fim prezenti, conectati la centrul fiintei noastre, la intelepciunea interioara de dincolo de credinte. La increderea care vine din curajul nesigurantei. La cine suntem in esenta, in stare naturala.

Astrocafe

1 Comment

1 Comment

  1. dorina

    2015-03-27T01:38:30+02:00 at 2015-03-27T01:38:30+02:00

    o sarcina de 5 sapt am pierdut pe 25 martie , acum nu stiu daca a fost o curatare, o influenta a eclipsei. A avut poate si ea un rol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top