Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Acest tip de miere previne o boală îngrozitoare a stomacului!

Mierea de manuka se obține din florile de manuka, un arbore ce crește în Noua Zeelandă. Are o culoare ceva mai portocalie decât mierea obișnuită și este mai groasă. Motivul pentru care acest tip de miere este recunoscut pentru prevenirea mai multor afecțiuni, printre care și una din cele mai îngrozitoare boli stomacale, este compusul numit dihidroxiacetona.

Știați că însuși termenul medicină are legătură cu mierea și puterile ei fabuloase? Medicină vine de la mead, care înseamnă „vin de miere” sau băutură din miere. Mierea de manuka este bogată în câteva elemente esențiale corpului pentru a se pune pe picioare: dihidroxiacetona, metiglioxal și o enzimă care se găsește în orice tip de miere, glucozoxidază.

CITEȘTE ȘI: CUM SE BEA CORECT CEAIUL DE LAVANDĂ ȘI LA CE E BUN

La ce e bună mierea de manuka?
1. Previne ulcerele stomacale. Dacă luați trei lingurițe de miere de manuka pe zi, timp de 1 an, aveți toate șansele să țineți la depărtare toată viața ulcerul stomacal.
2. Protejează mucoasa în timpul mesei și este benefică pentru cei care vor un somn relaxant.
3. Inhibă formarea și creșerea bacteriei Helicobacter Pylori, cea care duce de fapt la una din cele mai groaznice boli de somac – ulcerul stomacal.
4. Poate fi folosită pentru tratarea rănilor: ungeți-vă cu miere de manuka pentru răni externe înainte să vă bandajați. Proprietățile curative din acest tip de miere vor face ca noul strat de piele să se formeze mai rapid.

Atenție! Dacă aveți reacții alergice la mierea de manuka, prezentați-vă la medic. Mierea de manuka crește concentrația de glucoză din sânge, ceea ce constituie un alt avertisment pe care trebuie să îl luați în seamă.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informațiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top