Connect with us

Revistateo.ro

formula

Stiri

Aceasta este formula unei relații de succes, recent descoperită de matematicieni

Matematiciana Hannah Fry susţine că a descoperit formula unei relații de succes. Vezi care este aceasta!

CITEȘTE ȘI: PUNE PUNCT RELAȚIEI TALE DACĂ SE ÎNTÂMPLĂ ACESTE LUCRURI

În cartea ,,Matematica iubirii”, cercetătoarea face referire la munca psihologului John Gottman şi a echipei sale și vorbește despre formula unei relații de succes.

Formula creată de Hannah Fry alături de matematicianul James Murray poate prezice cât de pozitivă sau de negativă va fi o interacţiune dintr-un cuplu. Pe scurt, ecuaţia ia în calcul cum se simte fiecare partener pe cont propriu, cum se simte alături de persoana iubită şi influenţa pe care aceasta o are.

Fry şi Muller au descoperit că factorul cel mai important este efectul pe care îl are partenerul. Dacă soţul va răspunde pozitiv sau va face o glumă, soţia va reacţiona tot pozitiv şi viceversa.

,,Într-o relaţie în care ambii parteneri se consideră fericiţi, comportamentul negativ este considerat neobişnuit”, declară Fry. Spre exemplu, o soţie ar presupune că dispoziţia proastă a soţului este cauzată de stresul de la muncă sau de o noapte albă. ,,În relaţiile negative, însă, lucrurile stau pe dos”, atrage ea atenţia, adăugând că ,,un comportament negativ este considerat o regulă”.

,,Cele mai de succes relaţii sunt acelea în care există o toleranţă redusă pentru negativitate. În aceste relaţii, cuplurile îşi permit să fie nemulţumiţi şi lucrează constant împreună pentru a repara lucrurile mărunte, fără a le lăsa să se strângă şi să fie apoi exagerate peste măsură” a fost conzluzia matematicienilor.

Este formula unei relații de succes realizabilă și în cuplul dumneavoastră?

Sursa foto: youlifeleaders.wordpress.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top