Connect with us

Revistateo.ro

Un truc cu rezultate incredibile!

Naturiste

A scobit o ceapă roșie, a umplut-o cu miere de albine, apoi a lăsat-o la macerat 8 ore. După ce vei afla motivul, vei încerca și tu

Un leac pe care îl recomandă toate bunicile constă într-o ceapă roșie scobită, în care se adaugă miere. Siropul obținut este benefic pentru sănătate.

Siropul de ceapa este un remediu vechi folosit pentru gripă și tuse, deoarece are proprietăți antiseptice și antiinfecțioase.

Este ușor de preparat și te scapă de simptomele neplăcute ale răcelii într-un timp foarte scurt, iar gustul este mult mai plăcut decât cel al produselor din farmacii.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de raceala cu ajutorul ghimbirului

În popor se spune că ceapa ține la distanță afecțiunile sezonului rece, ceea ce nu e de mirare, având în vedere conținutul ridicat de vitamina C, B6, B1, biotina și acid folic. În plus, ceapa este alimentul cel mai bogat în quercitină, un puternic antioxidant care face parte din familia bioflavonoidelor și are un efect antiinflamator.

Astfel, siropul de ceapă ajuta la decongestionarea căilor nazale, reducând febra și ameliorând tusea seacă.

Cum să prepari siropul de ceapă

Rețeta clasică și cea mai folosită este decoctul de ceapă, util în vindecarea tusei seci. Pentru 250 ml de apă se iau două cepe mici, de mărimea unui ou, curățate de rădăcini (dar nu de coajă – aceasta are substanțe benefice) și se adaugă în apă când aceasta ajunge în punctul de fierbere. Se lasă 10 sau 15 minute.

O variație la această rețetă este adăugarea de miere în timpul fierberii, însă doar pentru un gust mai plăcut. Aceasta își pierde proprietățile la temperaturi mai mari de 40 de grade.

Pentru a te bucura și de calitățile antiinfecțioase ale mierii, adaug-o după ce fiertura de ceapă a ajuns la o temperatură la care poți să o bei. Gustul poate fi influențat și de adăugarea diferitelor ceaiuri.

Te poate interesa și: Tratament tuse – Fa un remediu naturist la tine acasa!

Fie ca este vorba despre o alergie, despre o tuse convulsiva sau o raceala care nu mai vrea sa plece, acest remediu facut acasa te va ajuta sa scapi de neplaceri! Tratament tuse pe care il poti face acasa!

Este cunoscut faptul ca ceapa si usturoiul sunt inamicii declarati ai bacteriilor si virusurilor. De aceea, sunt unele dintre ingredientele care sunt recomandate in caz de raceala. Sunt foarte utile si pentru a combate o tuse urata, de care nu scapi sub nicio forma.

Siropul se prepara din 200 ml de miere, 200 ml de apa, o ceapa medie tocata marunt si 2 catei de usturoi tocati marunt.

Mierea nu trebuie sa fie zaharisita (daca e cazul, “dezleag-o”, punand borcanul intr-un vas cu apa pe foc – la bain marie). Dizolva mierea in apa usor calduta amestecand energic.

Pune ceapa si usturoiul tocate marunt in siropul de miere, acopera vasul cu un tifon si tine-l peste noapte in bucatarie, la temperatura camerei.

Dimineata, strecoara lichidul si pune siropul de tuse intr-un vas inchis ermetic pe care il vei pastra la fridiger. Ai un remediu natural pentru tuse perfect si foarte simplu de facut!

Pe langa beneficiile mentionate anterior ale legumelor precum ceapa si usturoi se adauga proprietatile curative ale mierii care este antimicrobiana. Mai mult, mierea functioneaza ca un pansament pentru gatul iritat de la tuse.

Se administreaza astfel: adultii pot lua maximum 15 lingurite pe zi. Copiii vor lua maximum 8 lingurite din acest remediu natural pentru tuse.

In cazul in care copilul tau refuza acest sirop pentru ca nu vrea sa consume ceapa sau usturoi, inlocuieste legumele cu pasta de la doua banane, pastrand mierea si apa. Combina ingredientele si da-i celui mic cate o lingura din tratament de 4 ori pe zi. De fiecare data cand il administrezi, incalzeste putin acest remediu natural pentru tuse.

Sursa: andreilaslau.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top