Connect with us

Revistateo.ro

Surmenajul i-a grăbit sfârşitul Ancăi Marinescu. Asta cred colegii medicului urgentist care a suferit un infarct

Net

A murit! S-a întâmplat în urmă cu puţin timp! Un Judet intreg e în stare de ŞOC

Decesul fulgerător al medicului Anca Marinescu a întristat un număr mare de persoane, cadre medicale şi pacienţi deopotrivă. Avea 52 de ani şi a murit marţi, în urma unui infarct miocardic.

Muncea extrem de mult şi oboseala, cred colegii doctoriţei, i-au grăbit sfârşitul.

Breaking News: ULTIMUL geniu al lumii a MURIT! Lumea întreagă este șocată de dispariția omului care a revoluționat viața omenirii

Avea opt gărzi pe lună la UPU şi făcea naveta între dispensarele comunale din Verneşti, Scutelnici şi Padina. Anca Marinescu efectua gărzi în UPU Buzău din 2008. Erau luni când opta pentru opt, chiar zece gărzi.

După aceste nopţi de lucru în spital, extrem de epuizante fizic şi mai ales psihic, mergea la cabinetele sale din Scutelnici şi Padina, apoi la Centrul de permanenţă de la Verneşti. Doctoriţa Marinescu avea patru, cinci puncte în care lucra continuu.

”Făcea ca noi ceilalţi chiar şi opt, uneori zece gărzi într-o lună, ceea ce este foarte mult, în condiţiile în care din cauza crizei de medici de la urgenţe, singur fiind, trebuie să consulţi peste 70 de oameni.

Un an de la moartea Ilenei Ciuculete

Este o răspundere extrem de mare, mai ales că ai şi presiunea aparţinătorilor. Nu ai cum să nu oboseşti după o noapte la UPU. Ultima gardă din aprilie a făcut-o singură şi i-am zis că e prea mult.

Te încarci foarte mult negativ, pentru că este o tensiune continuă, muncind cu oameni bolnavi, răniţi.Mai avea şi deplasările la Verneşti, Scutelnici şi Padina”, spune medicul Angela Mazdrag, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Buzău.

Colegii Ancăi Marinescu spun despre doctoriţă că pusese prea multă pasiune în această meserie şi de aceea muncea uneori fără măsură. ”Nu era obligată să facă atâtea gărzi, opt, zece, însă doamna doctor era cea care îşi alegea. Pentru luna viitoare îşi pusese opt gărzi deşi spunea la un moment dat că nu le face pe toate.

În plus, făcea gărzi şi la Verneşti, plus medic de familie. Toată ziua muncea însă o făcea din plăcere”, declară Adrian Zoican, şeful UPU Buzău. Ieri, în jurul orei 14.50, Anca Marinescu s-a prăbuşit în timp ce se afla acasă, împreună cu o cumnată, aceasta fiind şi cea care a sunat după ajutor. Primul apel la SAJ Buzău a fost la 14.58, două maşini, una cu medic, fiind direcţionate către domiciliul doctoriţei.

Ulterior a ajuns acasă la victimă şi medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, pentru a încerca resuscitarea doctoriţei Marinescu. Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean Buzău unde, în jurul orei 17.00, a decedat. Anca Marinescu a fost medic de familie în Scutelnici şi Padina şi avea competenţe pe urgenţă.

Spitalul Judeţean a anunţat decesul doctoriţei pe site-ul său. ”În aceste clipe de tristeţe şi grea încercare, suntem alături de familie şi le transmitem sincere condoleanţe!”, a scris consuderea SJU Buzău.

Trupul neînsufleţit al medicului Anca Marinescu a fost depus miercuri, pentru aproximativ o oră, în holul Spitalului Judeţean pentru ca toţi cei care i-au fost colegi să-şi poată lua rămas bun. Ea va fi înmormântată în Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Net

To Top