Connect with us

Revistateo.ro

Un MEDIC oftalmolog celebru a fost INTERNAT de URGENȚĂ! Boala de care suferă acesta îi pune viața în pericol

Stiri

Un MEDIC oftalmolog celebru a fost INTERNAT de URGENȚĂ! Boala de care suferă acesta îi pune viața în pericol

Medicul Monica Pop a anunțat că un medic șef UPU a ajuns la spitalul Matei Balș, din cauza rujeolei.

Monica Pop, care a avut mari probleme de sănătate, a făcut un anunț trist în prima zi a anului 2018.

Monica Pop a transmis că un medic șef UPU – Spitalul de Urgențe Oftalmologice, a fost internat cu rujeolă la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Binecunoscutul medic oftalmolog a comentat în termeni duri pe marginea acestei situații.

„Sunt în pericol toți care vin în sala de așteptare și trec pe lângă ei! Sint avertizati! Mai este Camera de Gardă cu medici oftalmologi permanent și la Spitalul Universitar. Pot merge acolo”, a explicat Monica Pop.

„Sperăm ca boala să nu apară și la ceilalți salariați expuși: medici, asistente, infirmiere, portari. Toți cei care lucrează în parterul spitalului. Doamne fereste!”, a adăugat ea.

„Din cauza unor părinți fără minte și cultură, cu atitudini de-a dreptul criminale, cad, nu numai copiii lor, ci și oameni nevinovați: vecini, prieteni, personal medical, colegi de gradiniță și scoala etc.!

Boala asta e FOARTE CONTAGIOASĂ!”, a încheiat medicul Monica Pop, care înaintea sărbătorilor de iarnă a tras un semnal de alarmă în privința pericolului la care ne expunem din cauza petardelor.

Cum recunoști rujeola

UPDATE: Într-o singură săptămână, în judeţul Iaşi, au fost confirmate trei cazuri noi de rujeolă. Astfel, numărul cazurilor de rujeolă în judeţ a ajuns la 60. Conform ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în in­tervalul 28 august – 1 septembrie, în ju­deţul Iaşi au fost confirmate trei cazuri noi de rujeolă.

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola in toata tara. 23 de judete sunt sub atenta supraveghere a autoritatilor deoarece cazurile de pojar s-au inmultit considerabil in ultimele 8 luni, iar 14 copii au murit.

Oficialii de la minister sustin ca parintii refuza sa isi vaccineze copii in urma campaniei virtuale pornite impotriva vaccinurilor. Este vorba de 700 de imbolnaviri pana la sfarsitul anului trecut, iar boala face din nou victime.

Citeste aici: Cum previi rujeola

Cum recunosti rujeola si ce este ea

Rujeola este o afectiune destul de grava care poate fi prevenita prin vaccinare. Poate da complicatii severe daca nu este tratata corespunzator. Se poate confunda la prima vedere cu rubeola, insa rujeola este mult mai grava.

Principalele simptome:

– febra mare, de pana la 40,5 grade Celsius;
– inflamatii la nivelul pielii si iritatii insuportabile;
– mancarimi;
– stare de oboseala accentuata;
– greata, insotita de varsaturi;
– lacrimare abundenta;
– dureri in gat, raguseala;
– inflamarea amigdalelor;
– secretii nazale apoase.

Rujeola, ca majoritatea bolilor copilariei, are o origine virala. Virusul este unul de tip ARN, inrudit cu virusurile pestei bovine si a rapciugii canine. Virusul rujeolic face parte din genul Morbilivirus, familia Paramyxoviridae de unde se trage si oreionul.

Rujeola se poate transmite prin saliva, virusul putand fi transmis prin stranutari puternice. Rujeola nu se poate transmite indirect, si anume prin contactul cu obiecte contaminate. Virusul rujeolic nu rezista mai mult de 2 ore pe suprafetele contaminate si tocmai de aceea nu se poate vorbi de transmiterea sa in acest mod.

Primele 4 zile sunt cele mai periculoase deoarece probabilitatea de contagiere creste pana la 95%. Grupul de varsta cel mai afectat este format din copii de pana la 9-10 ani, iar varful de incidenta este intre 2 si 5 ani.

Parintii trebuie sa fie atenti la anumite aspecte daca vor sa afle in ce stare de sanatate se afla copiii lor. Unul din semnele necunoscute ale rujeolei este albirea limbii, deoarece este incarcata cu depozite ale virusului rujeolic. Marginile limbii sunt rosii, iar centrul acesteia este albicios. De asemenea, pe obrajii copiilor care sufera de rujeola apar pete albe spre gri, inainte de declansarea bolii in tot organismul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top