Connect with us

Revistateo.ro

7 remedii eficiente pentru durerea in gat

Stiri

7 remedii eficiente pentru durerea in gat

Daca ai dificultati la inghitire sau simti arsuri la baza gatului probabil ca prezinti semnele unei raceli. O alta cauza poate fi reprezentata de faptul ca ai vorbit prea tare sau ai respirat pe gura.

Indiferent de cauze nu trebuie sa iti neglijezi niciodata gatul. Din fericire exista remedii naturiste care te-ar putea ajuta sa scapi de durerile de gat. In continuare va prezint o lista cu cele mai eficiente remedii pe care le gasesti in orice bucatarie.
1. Curmale
Curmlalele au proprietati antiinflamatorii extraordinare. Fa o gargara cu infuzie preparata din trei curmale taiate si o cana de apa calduta.

2. Salvie
Salvia are proprietati antiseptice miraculoase si decongestioneaza caile respiratorii. Te sfatuiesc sa fierbi o lingura de salvie uscata in apa timp de 10 minute, asteapta sa se raceasca apoi fa o gargara.

3. Miere
Este un remediu natural eficient utilizat atat pentru proprietatile sale antibacteriene, cat si pentru ca alina durerea. Cand ai durere in gat administreaza-ti cel putin 2 lingurite de miere pe zi.

CITESTE SI: Bautura preparata in casa care iti poate schimba viata. Vezi care este!

CITESTE SI: 5 leacuri de casa cu macese

4. Lamaia
Poate cel mai eficient remediu impotriva durerilor in gat este lamaia. Calmeaza inflamatia si are rol antiinflamator. Fierbe o lamaie intreaga, adauga o lingurita de cimbru si doua pahare cu apa. Dupa ce da in clocot, extrage sucul din lamaie si adauga putina miere de albine. Aceasta limonada calda te va ajuta sa scapi de inflamatie si de durerea de gat.

5. Musetel
Ceaiul de musetel este ideal pentru a face gargara. Pentru un plus de eficienta adauga salvie.

6. Menta
Infuzia de menta are efect antibacterian si linisteste durerea de gat. Previne si suprainfectarea cailor respiratorii.

7. Eucalipt
Uleiul de eucalipt decongestioneaza caile respiratorii si reduce inflamatia gatului. Se recomanda ca frunzele de eucalipt sa fie achizitionate direct de la plafar. Poti prepara un ceai din frunzele de eucalipt cu miere si lamaie

Daca nicio varianta prezentat mai sus nu da rezultate si durerea nu dispare, va recomandam sa mergeti la medicul specialist pentru un set de analize amanuntite. Chiar daca aceste recomandari naturiste functioneaza in cele mai multe cazuri sunt si unele persoane care nu raspund la efectele terapeutice ale plantelor naturale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top