Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

7 motive pentru care sa folosesti periuta de dinti electrica

Gingivita si parodontoza pot fi prevenite cu ajutorul periutei de dinti electrice. Aceasta este recomandata de medicii stomatologi pentru o serie de probleme.

Cel mai mare pericol din fiecare cavitate bucala il reprezinta placa bacteriana, care, daca se dezvolta prea tare, duce nu doar la formarea cariilor ci si la o serie de alte afectiuni. Iata mai jos 7 motive pentru care e bine sa folosesti o periuta de dinti electrica:

1. PERIAJUL E MAI EFICIENT

Medicii stomatologi considera ca periajul este mai eficient, indiferent de timp, daca folositi o periuta de dinti electrica.

2. ACOPERA SUPRAFETE DE PERIAJ MAI MARI

Spre deosebire de periutele clasice, acopera suprafete mai mari, protejand dintele mai eficient de bacterii.

3. ELIMINA PLACA BACTERIANA INSTANTANEU

Folosind periuta de dinti electrica veti indeparta mult mai rapid placa bacteriana. Printr-o simpla miscare de pulsatie, bacteriile sunt eliminate din cavitatea bucala.

4. PREVINE PARODONTOZA

Intrucat acopera o suprafata mai mare, periuta de dinti electrica previne si parodontoza (caderea dintilor).

5. NU SE COMPARA CU O PERIUTA DE DINTI CLASICA

Si asta in special datorita rotatiilor pe minut. Periutele de dinti electrice pot realiza intre 7.000 si 30.000 de rotatii pe minut, ceea ce inseamna o curatare garantata.

6. ITI PROTEJEAZA SI LIMBA

Periajul realizat cu o astfel de ustensila protejeaza nu doar dintii ci si limba de bacterii. Suprafata limbii este plina de bacterii urat mirositoare care, daca ajung pe suprafata dintilor, acestia se ingalbenesc si devin mai fragili.

7. REDUCE INFLAMATIILE GINGIVALE

O periuta clasica de dinti nu face decat sa iti irite gingiile sensibile, mai ales daca nu faci miscarile corect. Periuta de dinti electrica este mai eficienta si in acest sens.

Sursa foto: myplatinumdental.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top