Connect with us

Revistateo.ro

medic

Inedit

7 din 10 romani nu au mers la medic anul trecut!

Un studiu al Institutului National de Statistica arata ca 7 din 10 romani nu au fost la medic anul trecut!

Raportul INS arata ca 70 la suta dintre romani nu au consultat un specialist din cauza situatiei materiale.

„Dintre categoriile sociale care ar fi avut nevoie de un consult de specialitate, dar nu l-au putut efectua, pensionarii se disting prin frecventa cea mai ridicata, 26,3% dintre ei confruntandu-se cu imposibilitatea de a participa la un consult medical, in ciuda problemelor de sanatate iminente varstei”, se arata in document.

In raportul intocmit de Institutul National de Statistica se arata ca cele mai grave probleme sunt in mediul rural. In ceea ce priveste categoriile sociale, nici somerii sau lucratorii pe cont propriu nu sunt interesati de sanatate si nu merg la medic.

7 din 10 romani nu au mers la medic, desi ar fi avut nevoie.

70 la suta dintre romanii cu varsta de peste 16 ani considera ca au o stare de sanatate buna, 20% spun ca starea lor e satisfacatoare si 8% au o sanatate buna.

Conform INS, majoritatea femeilor considera ca au o stare precara de sanatate (61,5% dintre ele). Mai putin de o cincime dintre femei spun ca au o stare foarte rea. Cele mai multe persoane, adica mai bine de jumatate din populatie, care au o stare de sanatate rea sau foarte rea au varsta de peste 65 de ani, conform datelor Institutului National de Statistica.

Sursa foto: css.drugwatch.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top