Connect with us

Revistateo.ro

6 greșeli grave pe care le faci în îngrijirea părului

Par & Coafuri

6 greșeli grave pe care le faci în îngrijirea părului

Îngrijirea părului este extrem de importantă dacă îți dorești o podoabă capilară bogată și sănătoasă. Din nefericire, acest lucru devine tot mai greu de atins. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza greșelilor pe care le facem, în mod conștient sau nu. Iată care sunt cele mai grave 10 greșeli pe care le faci în îngrijirea părului!

 

1. Nu îți perii părul înainte de a te spăla pe cap. Atunci când părul este încâlcit înainte de baie, murdăria nu este îndepărtată complet. În plus, atunci când este ud, părul este mult mai fragil. Dacă îl perii în acest stadiu există toate șansele să îl deteriorezi.

2. Îți perii doar vârfurile. Uleiurile naturale produse de scalp acționează ca un balsam asupra firului de păr, așa că este absolut necesar să îți perii părul chiar de la rădăcină, pentru a le întinde pe toată lungimea firelor.

3. Te speli pe cap mult prea des. Specialiștii spun că trebui să îți speli părul ori de câte ori simți nevoia, însă nu mai des de 2 ori pe săptămână.

4. Folosești prea mult balsam. O cantitate mare de produs nu garantează un păr mai frumos sau mai sănătos, ci din contra, încarcă prea mult firul de păr și îl îmbâcsește.

5. Îți usuci părul cu ajutorul prosopului. Acesta este un obicei foarte de întâlnit. Multe femei își freacă părul cu un prosop după ce au ieșit din duș, însă nu dac decât să subțieze firul, să îl rupă și să îl deterioreze.

6. Nu aplici un produs care să îți ofere protecție atunci când folosești placa de păr sau condulatorul. Căldura deteriorează firul de păr foarte rapid și îl usucă. De aceea este foarte important să îți achiziționezi un produs profesional care să îți asigure protecția necesară.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ TE SPELI PE CAP CU SCORȚIȘOARĂ

DE CE SĂ TE SPELI CU SCORȚIȘOARĂ PE CAP. Părul tău are nevoie de vitalitate și strălucire iar pentru a obține aceste două elemente importante din cartea ta de vizită (se știe că bărbații se uită atent la podoaba capilară a unei femei, dincolo de alte părți ale corpului) e nevoie de multe ori de schimbări radicale precum vopsirea părului.

Scorțișoara chiar asta face: te ajută să îți decolorezi părul cu două nuanțe! Dacă ai părul gras și nu te-ai vopsit de mult, folosește cu încredere o mască bazată pe scorțișoară.

Masca este compusă din: 4 linguri de praf/pudră de scorțișoară, 2 linguri de miere de salcâm, 5 linguri de șampon simplu și 2 stropuri de apă oxigenată. Freacă bine părul murdar cu aceste ingrediente amestecate la un loc, stai așa timp de 35 de minute după care limpezește-ți părul cu apă curată.

Pentru ca efectul să fie garantat în 30 de minute, strânge părul cu ajutorul unei pungi și clame sau agrafe ori cu o folie de plastic termoizolatoare. Nu schimba mediul în timpul aplicării acestei măști pentru păr pe bază de scorțișoară ci încearcă să stai în camera ta sau în baie, dacă acolo te-ai spălat pe cap cu rețeta minune.

Femeile sunt extrem de ingenioase când vine vorba de vopsitul părului fără a arunca banii la coafor sau pe vopselele extrem de costisitoare din magazine. Una dintre metodele inedite de vopsire a părului, pe lângă cea cu masca de scorțișoară, este folosirea fardului de pleoape pentru șuvițare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top