Connect with us

Revistateo.ro

5 trucuri pentru a transforma cafeaua intr-o placere sanatoasa

Stiri

5 trucuri pentru a transforma cafeaua intr-o placere sanatoasa

Desi este o placere, cafeaua nu este intotdeauna cea mai sanatoasa alegere pentru unii dintre noi. Iata cum o poti transforma in ceva benefic!

1. Nu bea cafeaua dupa pranz. Daca bei cafeaua inainte de ora 12 vei ramane fidel unui program sanatos de somn si nu vei fi afectat in mod negativ de cafeina. Tine minte ca aceasta bautura are un rol stimulant si iti ofera energie, asa ca cel mai sanatos este sa o consumi dimineata.

CITESTE SI:DE CE SA BEI CAFEAUA PREPARATA LA RECE

2. Asigura-te ca bei cafeaua dupa micul dejun. Daca bei cafeaua pe stomacul gol exista toate sansele ca nivelul de zahar din sange sa scada dramatic si sa apara pofta de dulce instant. Solutia cea mai buna este sa servesti cafeaua dupa un mic dejun sanatos si echilibrat.

3. Nu folosi indulcitori artificiali. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli. Daca vrei sa renunti la zahar, alege un indulcitor natural din stevie sau o lingurita de sirop de agave.

4. Opteaza pentru cafeaua organica. Vrei sa faci din acest obicei unul extrem de sanatos? Cafeaua organica este varianta ideala. Lipsa pesticidelor si proprietatile benefice ale acesteia iti vor da energie si te vor face sa te simti bine, fara alte consecinte. Evita produsele care contin coloranti si arome artificiale.

5. Imbogateste-o cu diverse condimente. Un varf de lingurita de scortisoara este o buna sursa de vitamina K si ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Nu iti place scortisoara? Alege putina cacao si te vei bucura de o sursa buna de zinc, fier, proteine si fibre.

Sursa foto:nadisunshine.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top