Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să renunți la deodorant

Stiri

5 motive să renunți la deodorant

De câte ori până acum ai verificat lista de ingrediente care se găsește pe deodorantul pe care îl utilizezi zilnic? Câte dintre aceste ingrediente îți sunt cunoscute împreună cu efectele nocive ale lor? Orice substanță aplicată pe piele este absorbită rapid, un procentaj din aceasta ajungând automat în sânge. Astfel, toate substanțele chimice nocive din componența deodorantelor (și nu numai) se vor regăsi la un moment dat în sângele tău ți îți vor afecta starea de sănătate. Iată 5 motive să renunți la deodorant și să optezi pentru o variantă naturistă!

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ FACI UN DEODORANT ORGANIC

1. Aluminiul. Acest ingredient este extrem de popular printre produsele care te protejează împotriva transpirației. Studiile arată că o concentrație mică de aluminiu este suficientă pentru a modifica de la nivelul sânilor sunt divizate. Acest studiu a fost efectuate atât al pacienții sănătoși cât și la cei cu cancer. Astfel s-a dovedit că persoanele care suferea de cancer aveau un nivel mai mare de aluminiu în organism. Motivele pentru care acest nivel era crescut sunt necunoscute, însă poate fi luat în considerare și contactul permanent cu un produs care conține această substanță.

2. Triclosan. Această substanță chimică folosită la prepararea produselor de îngrijire persoanală poate perturba funcția noarmală a glandei tiroide și aduce modificări serioase asupra hormonilor.

3. Propylene glycol. Așa numitul PEG de pe etichetele majorității deodorantelor este absorbit foarte rapid în piele și favorizează și absorbția mai rapidă a altor substanțe chimice.  Este un motiv suficient să îl eviți, nu-i așa?

4. Parabenii. Există numeroase discuții pe tema acestor conservați care se găsesc în aproape toate produsele de îngrijire. Un studiu efectuat în 2012 arată că 99% din probele de cancer de sân analizate conțineau parabeni. Cancerul de sân se instalează cel mai frecvent în cadranul exterior de sus al sânului, exact unde femeile aplică deodorant.

5. Parfumul. În general companiile ascund numeroase ingrediente nocive sub eticheta parfumului. Studiile arată că aproximativ jumătate din ingredientele necesare pentru producerea parfumului nu sunt trecute pe etichetele produselor. Majoritatea acestor ingrediente sunt chimicale care stimulează reacțiile alergice ale organismului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top